Paribu’dan Merkez Bankası’nın kripto para düzenlemesiyle ilgili önemli açıklama!

featured

Ödemelerde kripto para kullanılmamasına dair yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte T.C. Merkez Bankası, ödeme işlemlerinde doğrudan ya da dolaylı olarak kripto para kullanılmasını yasakladı.

30 Nisan’da yürürlüğe girecek olan yönetmeliğin kripto para borsalarını ve bankaları içermediğini belirten açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmasına Dair Yönetmelik 16 Nisan 2020’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 30 Nisan’da yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto para işlem platformlarına ve bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyecektir. Dolayısıyla yönetmelik sadece ödeme ve elektronik para şirketlerine yöneliktir. Kullanıcılarımız tüm bankalar aracılığıyla TL yatırma ve çekme işlemi yaparak Paribu’daki işlemlerine devam edebilir.”

Bir açıklama da CEO Yasin Oral’dan geldi

Konuyla ilgili açıklama yapan Paribu CEO’su Yasin Oral, “Kripto varlık ekosisteminde elektronik para kuruluşları üzerinden yapılan işlemlerin oranı bankalara oranla hayli düşük. Kullanıcı yönelimi daha ziyade bankalar üzerinden işlem yapmak şeklinde.  Yönetmeliğin dayanakları henüz açıklanmadığı için uzun vadedeki etkileri hakkında yorum yapmak doğru olmaz” dedi.

Oral ayrıca, “Bu yönetmeliği kripto varlık piyasasının regüle edilmesi çerçevesinde değerlendirmemek gerekiyor. Zira bu, sadece ödeme ve elektronik para kuruluşlarına yönelik bir yönetmelik” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar kapsamında fon aktarımı konusunda ödeme ve elektronik para kuruluşlarının 30 Nisan tarihinden sonra devre dışı kalacağı görülüyor. Buna rağmen tüm bankalar aracılığıyla TL yatırma ve çekme işlemlerinin devam edeceği kamuoyu ile paylaşıldı ve büyük bir belirsizlik ortadan kaldırılmış oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir