Paribu coin ön satış bilgileri açıklandı mı? Paribu coin nasıl alınır?

Türkiye'nin yerli kripto para işlem platformu Paribu, Paribu Coin (PRB Coin) çıkarmaya hazırlanıyor. Peki Paribu Coin (PRB Coin) nedir? Nasıl alınır? Ne zaman satışa sunulacak? Ön satışta ne kadar alınabilecek?

featured

Son dönemde oldukça popüler olan kripto para piyasasında yenilikler devam ediyor. Paribu Türk yatırımcılarının kripto para alıp satmak için sıklıkla tercih ettiği borsalar arasında yer alıyor. Paribu borsasındaki kripto paralar TL üzerinden yatırımcıya sunuluyor. Paribu coinin çıkacağının duyurulmasının ardından konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. İşte merak edilenler…

PARİBU COİN NE ZAMAN ÇIKACAK?

Paribu Net, PRB adlı coin ile işleyiş sağlayacak. PRB coin sayesinde yatırımcılar, Paribu Net’te gerçekleşen işlemlerin ücretleri PRB ile ödeyecebileği gibi aynı zamanda PRB stake ederek onay mekanizmalarında ve ağın yönetiminde söz sahibi olabilme şansına sahip olacak. Paribu’nun coin’i PRB coin, insanların finans, Metaverse, oyun, kimlik yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi için akıllı sözleşmelerle etkileşime girmesinde rol oynayacak. Paribu coin’in ön satışının 21 Şubat 2022 Pazartesi tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. Söz konusu duyurudan sonra ön satış fiyatının da 9 TL ve 12 TL olacağı belirtildi. PRB coin’lerin dağıtımı ise 1 Mart 2022’de yapılarak dolaşıma 14 milyon token sokulacak.

PRB’nin toplam arzı 600 milyon adet olarak belirlendi. PRB’den 500 milyon PRB, Paribu Net ağının başlatılmasıyla birlikte ilgili adreslere gönderildi. Kalan PRB’ler ise onaylayıcı ödülü olarak ayrıldı.

Stake imkanı bulunan PRB Coin ile staker’ler, aday doğrulayıcıya belirli miktarda PRB coin’i yatırabilir ve aday doğrulayıcının ana veya yedek doğrulayıcı olması durumunda blok ödüllerinin bir kısmına sahip olabilir. Bir staker, her doğrulayıcı seçim döneminde yalnızca bir aday doğrulayıcıya yatırım yapabilir ve ödüllerini istedikleri zaman isteyebilir. Stakerın stake edilen miktarı geri çekmek istemesi durumunda talep oluşturarak 3 gün ((3 24 60 * 60) /5 = 51840 blok, blok süresi 5 saniyedir) bekleyecek.

KAÇ SEÇENEKTE ALINABİLECEK?

Paribu Coin (PRB Coin) 2 seçenekte alınabilecek. İlk seçenekte 25.000.000 adet satışa sunulurken bugün saat 14:00’te gerçekleşecek ön satışta bir PRB Coin 9 TL’ye alınabilecek. Minimum 10 adet alım yapılabilecek ve coinler 01.03.2022’de dağıtılacak. Kilitler 4 çeyrekte toplanacak ve ilk kilit açılma tarihi 15.09.2022 olacak.
İkinci seçenekte ise 5.000.000 adet PRB Coin satışa sunulacak. Bu seçenekte alınan coin’lerin tamamı PRB/TL marketinin açılması ile beraber satılabilecek. Bu seçenekteki PRB Coin’ler ise 12 TL’den satılacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir