Pakistan’da görevden alınan İmran Han’dan ‘komplo’ vurgusu

Pakistan'da mecliste yapılan güven oyalamasının ardından Başbakan İmran Han görevden alındı. Görevden alınan ilk başbakan olan İmran Han sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

featured

Pakistan Ulusal Meclisi’nde İmran Han hükümeti için yapılan güven oylaması sonucunda Başbakan İmran Han görevden alındı. Han, Pakistan tarihinde ilk kez görevden alınan Başbakan oldu. Han, güven oylaması öncesi ulusa sesleniş konuşmasında, ‘rejim değişikliğinin bir ABD komplosu’ olduğunu iddia etmişti. Başbakanlık görevine Şahbaz Şerif’in gelmesi bekleniyor

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM

Han sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pakistan’ın yeniden bir özgürlük mücadelesine girdiğini belirterek, “Pakistan 1947’de bağımsız bir devlet oldu; ama özgürlük mücadelesi bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başlıyor. Egemenliğini ve demokrasisini savunan her zaman ülke halkıdır” dedi.

İMRAN HAN’IN YERİNE KİM GELECEK?

Pakistan’da Anayasa’ya göre Meclis’in feshedilmesinin ardından 90 günde seçime gidilecek.

Seçim öncesinde ülkeyi muhalefet partilerinin de katkısıyla oluşturulacak geçici hükümet yönetecek.

Han ise geçici hükümet, geçici bir başbakan atayıncaya kadar görevine devam edecek. Han’ın görevini en az 15 gün daha sürdürmesi bekleniyor.

İmran Han hükümetinin düşürülmesiyle birlikte Pakistan’da Şahbaz Şerif’in Başbakan olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Şahbaz Şerif, Türkiye ile sıcak ilişkilere sahip bir isim.

TÜRKİYE DOSTU

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanlığı görevini yürüttüğü dönemde Türkiye’nin isteği doğrultusunda FETÖ’nün okullarına karşı net bir tavır ortaya koyan Şahbaz Şerif, tüm okulların yönetimini ele almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan her zaman övgüyle bahseden Şahbaz Şerif, Türkiye ile Pakistan arasında eşi olmayan bir kardeşlik hukukun yaşandığını söylüyor.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir