Öztrak’tan Erbaş’a “Kahramanlara lanet okuyacak kadar cibiliyetsiz”

featured

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Sevr’i tarihin çöp sepetinee atmıştır ama bugün bazı kendini bilmezler, Sevr’i yırtıp atan kahramanlara lanet okuyacak kadar cibilliyetsizleşmektedirler” dedi.

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında, Sevr anlaşmasının yıldönümü vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ının Ayasofya Cami açılışında söylediği sözlerle ilgili konuştu. Öztrak şunları söyledi:

“Dün, Sevr paçavrasinin, Osmanlı Hükümeti· tarafından imzalanmasının 100. yıl dönümüydü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tabiriyle Sevr, ‘milletimize karşı yüzyıllardan beri hazırlanmış büyük suikastin son halkasıdır’. Sevr, varlığımıza, istiklalimize ve milli gururumuza vurulmak istenen hançerdir. Çok şükür bu suikasta girişenlerin emelleri, Gazi· Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından boşa çıkarılmış, milletimiz kanla, gözyaşıyla ve büyük fedakârliklarla Sevr’i tarihin çöp sepetine atmıştır ama bugün bazı kendini bilmezler, Sevr’i yırtıp atan kahramanlara lanet okuyacak kadar cibiliyetsizleşmektedirler.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir