Özkoç’tan Mütercimler’e: “Canları cehenneme dediği yerden konuşuyorum canı cehenneme”

featured

‘KALPLERİ KIRILIRSA KIRILSIN’

Yazar Erol Mütercimler, 3 Eylül günü Meltem TV’de katıldığı “Akıl Oyunu” programında “İçişleri Bakanı’na ben bir vatandaş olarak rica ileteyim. Bu Sakarya bölgesi, biliyorsun işte FETÖ’cülerin yuvalanması, Adil madil hepsi oradan çıktı ya. Arkadaş burada ne oluyor ya, bu tarikatlar niye burada. İçişleri Bakanı olarak bir sürü şeyde hassasiyet gösteriyorum diyorsun, bu bölgedeki rezalet nedir? Niye burada yuvalanmış buranın bir özelliği var, neyse bilmem. Bak bu Sakarya bölgesi, orada oturanların kalbi kırılırsa da canları cehenneme, kırılsın” dedi.

Programı birlikte yaptıklarını Selim Kotil’in “Hayır öyle deme” sözlerine Mütercimler, “Aynen öyle söylüyorum. Niye söylüyorum söyleyeyim sana. Milli mücadele döneminde de, en çok Mustafa Kemal Paşa iç isyanlarda nereden çekti biliyor musun? Yine bu bu bölgeden çekti. Buranın bir özelliği var, sosyolojik bir şey var burada” karşılığını verdi.

‘AKIL, BİLGİ, VİCDAN YOKSUNU’

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erol Mütercimler’in sözlerine yanıt verdi.

Twitter hesabından paylaştığı videoda Sakarya milletvekili olduğunu hatırlatan Özkoç, “Doğduğum, büyüdüğüm yaşadım memleketim hakkında mesnetsiz konuşan, akıl, bilgi, vicdan yoksunu kişiye sözüm var. Canları cehenneme dediği yerden konuşuyorum. Bu ülkede insanlarımızı, bölgelerimizi, hayatlarımızı birbirinden ayırmaya çalışan her kimse onun canı cehenneme” diye konuştu.

Mütercimler’in imam hatip mezunlarını hedef alan sözlerine de tepki gösteren Özkoç, “İmam hatip mezunu kardeşlerimize de yönelik sözleri aynı şekilde içimi acıtıyor. Büyük terbiyesizlik, büyük hadsizlik. Biz bu ülkenin insanları biriz, birlikteyiz. Birlikte bir gelecek yaratacağız. Birliğimizi bozmaya çalışan kimseye geçit vermeyiz” dedi.

SAKARYA BAROSU’NDAN SUÇ DUYURUSU: YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Sakarya Barosu da Erol Mütercimler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan kamu davası açılması için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak, Erol Mütercimler’in ifade özgürlüğü sınırını aştığını, Sakarya’ya ve Sakaryalılara alenen hakaret ettiğini belirtti.

Burak, “Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, ifade özgürlüğü sınırını aşarak, programda Sakaryamıza ve hemşehrilerimize alenen hakaret ederek, aşağılamıştır. Öncelikle kendisinin bu sözlerini esefle kınıyoruz. Sakaryamız, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir coğrafyadır” dedi.

“Türkiyemizin her şehrinden her kardeşimizle birlikte yaşadığımız bu kent birlik olmanın, bir olmanın diğer adıdır” diyen Burak, şöyle devam etti:

“Bir televizyon programında haddini aşarak, Sakaryamıza ve hemşehrilerimize yönelik provokasyonda bulunan kişilerin Sakarya’ya gelmediği ve Sakarya’nın havasını solumadığı aşikardır. Bu kişi ve kurumlar yargı önünde hesap verecektir. Sakarya Barosu olarak, bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bu şahsın gerekli cezayı alması için süreci sonuna kadar takip edeceğimizi kıymetli Sakaryalıların bilgisine sunuyoruz.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir