Mülteci dostu Özgür Özel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın istifasını mı istedi?

featured

Türkiye’ye son günlerde akın akın Afganistan’dan göçmen gelmesi üzerine, Bolu’da yaşayan yabancı uyrukluların su ve katı atık ücretlerini 10 kata kadar arttıracağını söyleyen Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamasının ardından gözler CHP’ye çevrildi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancılar ile görüşlerini paylaşmasına dair açıklamalarda bulundu. Torun, “Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır” dedi.

MÜLTECİ DOSTU ÖZGÜR ÖZEL SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Türkiye’de yaprak kımıldasa hükümeti istifaya davet eden CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, daha önce defalarca mültecilere insanca yaşam hakkını savunan açıklamalar yapmıştı. Partisinin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın pek çok kesim tarafından ‘faşiszm’ olarak adlandırılan açıklamaları karşısında Özgür Özel’in sessizliği ‘iki yüzlülük’ olarak değerlendiriliyor.

Özgür Özel, 2020 yılında Türkiye’nin mültecileri Yunanistan sınırına gönderdiği günlerde ise Yunan milletvekillerini kıskandıracak bir performansta Türkiye’yi eleştirmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir