Özgür Demirtaş ile Vedat Milor arasında ‘su böreği’ tartışması

Gurme Vedat Milor ile ekonomist Özgür Demirtaş arasında Twitter’da “su böreği” tartışması yaşandı.

featured

Özgür Demirtaş’ın “Su Böreği bu kadar lezzetli olmak zorunda mı? Bizim memleketin yemekleri kadar güzel yemeği olan ülke var mı? Vallahi yok. Billahi yok. Biraz disiplinli olsak Dünya’da yemek sektöründe rekorlar kırarız” yorumuna karşın Vedat Milor, “Biraz daha detay verir misiniz? Mesela yemekleri nasıl karşılaştırıyoruz? Evrensel kriterler neler?” diye sordu.

Demirtaş, Milor’a, “Vedat Bey elbette siz uzmanısınız bu konunun. O yüzden sizin önünüzde bana pek bir şey söylemek düşmez. Ama tam da matematik değil gibi bu iş ne dersiniz? Damak zevki adı üstünde, damağa göre değişir. Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz o yüzden var. Bu konu gerçekten subjektif yani. Örneğin sizin çok sevdiğiniz bir restorana gitmiştik ve hayatımda yediğim en kötülerden biriydi diyebilirim. Zevk işte” diye yanıt verdi.

Milor ise bu yanıta karşın, “Evet. Anlamaya çalıştığım şey de aslında evrensel bir iddia mı yoksa şahsi bir iddia mı olduğuydu. Bir de hangi restoran olduğunu merak ettim. Malum, restoranlar her daim aynı performansı gösteren makineler gibi değiller. O yüzden acaba benim de sonradan kötü bulduğum bir yer mi diye merak ediyorum” diye yazdı.

Leman Sam’ın engellediği Vedat Milor’dan imalı paylaşım

“ARKADAŞLAR SAKİN OLUN; SPAGHETTİ WESTERN FİLMLERİNDEKİ DÜELLO SAHNESİ MODUNA GEREK YOK”

Öte yandan ikili arasındaki diyalogla ilgili sosyal medyada gelen yorumlara Milor, “Arkadaşlar sakin olun. Spaghetti Western filmlerindeki düello sahnesi moduna gerek yok. Yorumları görünce acaba sert bir şey mi yazdım fark etmeden diye tekrar kontrol ettim yazdığımı”diye tepki gösterirken; Demirtaş da bu yorumu alıntılayarak, “Aynen arkadaşlar büyütmeyin. Vedat bey alanında Türkiye’nin en iyisi. Bir önerdiği yeri sevmediğimi söylemiştim ama öbür önerisine de bayılmıştık. Keşke Türkiye’de tüm problemlerimiz bitmiş olsa da Vedat Bey ile tatlı tatlı atışmamız tek konu olsa. O günler de ülkeye gelir umarım” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir