Özgür Demirtaş canlı yayında iskender üzerinden ekonomi anlattı!

featured

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de popülaritesi artmaya başlayan kripto paralara ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu. Dün gece sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Demirtaş, daha öncede bir çok kez ifade ettiği gibi kripto paraların yatırım tavsiyesi olamayacağına dikkat çekti. Demirtaş kripto para yatırımcılarının yüzde 90’ının batacağını söyledi.

Demirtaş’ın o paylaşımlarında; “Elbette 1000 kere söylediğim şeyi tekrar etmeye gerek yok ,yatırım tavsiyesi değildir. Unutmayın, bu coin veya tokenların %90’ı B-A-T-A-C-A-K !” ifadelerini kullandı.

İskender üzerinden ekonomi anlattı

Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın TekeTek programına konuk olan Prof Dr. Özgür Demirtaş kripto paralar ve blockchain üzerine önemli açıklamalar yaptı. Piyasada bulunun 9000 koinin %90′ ı batacak diyen Demirtaş, devletlerin temel görevleri arasında olan onay merci mekanizması işlevini blockchain’in yerine getirebileceğini ve blockchain’in bir devrim olduğunu ifade etti.

Bitcoin ile kara paranın aklandığı ve takip edilemediği yönündeki bir soruya ‘şehir efsanesi’ diyerek yanıt veren Demirtaş, takibin bankalar üzerinden rahatlıkla yapılabileceğini belirtti.

Devletlerin para basarak ekonomik sorunları kısa vadeli olarak çözdüklerini kaydeden Demirtaş, bu uygulamanın halkı fakirleştirdiğini ve basılan paraların büyük kurumlara gittiğini ifade etti. Özellikle bu noktada başı çeken ülkenin ABD olduğuna vurgu yaptı. Programın ilerleyen dakikalarında DeFi alanına da değinen Demirtaş, bankaların bu alanda geç kaldıklarını söyledi.

İşte Özgür Demirtaş’ın iskender örneği:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir