7 yıldır dinmeyen acının adı: “Özgecan Aslan”

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2015'te evine gitmek için bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan'ın (19) ailesi, aradan geçen 7 yıla rağmen kızlarının acısını ilk günkü gibi yaşıyor.

featured

Tarsus’ta 11 Şubat 2015’te henüz 19 yaşındayken öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın acılı ailesi kızlarının yasını tutmaya devam ediyor.

Kızlarının ölüm yıldönümü nedeniyle İzmir’den Mersin’e gelen Songül ve Mehmet Aslan çifti, yarın yapacakları mezar ziyareti öncesinde gazetecilerle bir araya geldi.

“SIKINTILAR BU YÜKÜ KATMERLİ HALE GETİRMİŞTİR”

Kızı Özgecan’ın acısının 7 yıldır dinmediğini dile getiren Mehmet Aslan, “Kızımızı düşünmediğimiz, anmadığımız bir an yok. Ne zaman sokağa çıksak, evde sohbet etsek, televizyon izlesek, ne zaman bir genç kız görsek, evlenen bir çift görsek hep Özge aklımıza geliyor. Özgecan gibi öldürülen, katledilen kadınlarımızın maalesef gelecekleri çalındı. Kadınların geleceklerinin çalınması, katledilmesi, şiddete maruz kalması demek; çocukların büyüyememesi, sevginin, şefkatin, hoşgörünün katledilmesi demek. Kadının yok edilmesi demek, ülkenin geleceğinin yok edilmesi demek. Maalesef bu zor zamanların üstüne bir de kadın şiddetinden dolayı çekilen acılar, sıkıntılar bu yükü katmerli hale getirmiştir” dedi.

Özgecan Aslan, ölüm yıl dönümü dolayısıyla yarın saat 12.00’de Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki melek figürlü anıt mezarında anılacak.

ÖZGECAN ASLAN KİMDİR?

Aslan, Mersin’de 22 Ekim 1995 tarihinde, aslen Tuncelili bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Mersin’in Tarsus ilçesindeki Çağ Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünde eğitim görüyordu. Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Özgecan, okuduğu vakıf üniversitesinden yüzde 50 burs kazanmasına karşın annesi Songül Aslan, kızının eğitimi için kendisine bir iş buldu. Yaz tatillerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir otelde çalışmak hayali vardı.

Ancak Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 tarihinde okulundan evine gitmek için bindiği serviste, tecavüze direndiği için vahşice katledildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir