Özdağ’ın Esenler yalanına İsmail Çataklı’dan cevap: ‘Türkiye bir yalan makinası ile karşı karşıya’

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Irkçı provokatör Ümit Özdağ’ın iç karışıklık çıkarmak için sığınmacılarla ilgili uydurduğu Esenler Namık Kemal mahallesinde 4 Afgan'ın 12 yaşında bir Suriyeli kıza tecavüz ettiği ve halkın sokağa döküldüğü yalanının ardından açıklama yaptı. Çataklı, ‘’Türkiye bir yalan makinası ile karşı karşıya’’ dedi.

featured

Türkiye’de sığınmacı nefretini yayarak kendisine siyasi kariyer inşa etmeyi hedefleyen provokatör, geçtiğimiz gün yaptığı algı operasyonlarına bir yenisi ekledi.

Hiçbir belge veya görüntü olmadan İstanbul Esenler’de 12 yaşındaki Suriyeli bir kızın 4 Afgan tarafından tecavüze uğradığını söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, halkın sokağa döküldüğünü iddia etti.

Geçtiğimiz gün Twitter’dan paylaşım yapan Özdağ, “Dün akşam Esenyurt Namık Kemal mahallesinde 4 Afgan 12 yaşında bir Suriyeli kıza tecavüz etti. Halk sokağa döküldü. Afganlar ağır şekilde dövüldü. Halk mahallemizde yabancı istemiyoruz diyerek emlak komisyoncularına tepki gösterdi. Bıçak sırtında yaşadığımız günlerden geçiyoruz.” dedi.

Provokatör Ümit Özdağ iç savaş çıkarmak için yalan yumurtluyor

İDDİASINI DESTEKLEYECEK HERHANGİ BİR ŞEY YOK

Ardından paylaşımına bir düzeltme yapan Özdağ, olayın Esenyurt’ta değil Esenler’de olduğunu iddia etti. Özdağ, yazdığı mesajda iddiasını destekleyecek herhangi bir belge ya da görüntü de paylaşamadı.

Ancak Özdağ’ın iddia ettiği gibi ne Esenler ne de Esenyurt’ta böyle bir olayın yaşanmadığı öğrenildi.

‘’İLGİLİNİN CEZAİ EHLİYETİ OLUP OLMADIĞININ TESPİTİ İÇİN MÜRACAATTA BULUNACAĞIZ’’

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ‘’Türkiye, siyasi bekasını insan nefreti ve yabancı düşmanlığı üzerine kurgulayan bir yalan makinası ile karşı karşıya. Tekrar söylüyorum, hukukçularımız çalışıyor. İlgilinin cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için müracaatta bulunacağız.’’ ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir