Özbekistan ile ticaret hacminde hedef 10 milyar dolar

Özbek Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'le yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına 10 iş birliği anlaşması yapıldığını duyurdu.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

“TÜRKİYE ÖZBEKİSTAN’IN BAĞIMSIZLIĞINI İLK TANIYAN, İLK BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇAN ÜLKEDİR”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Buradan Özbek kardeşlerimizin her birine selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bugün bir kez daha öz kardeşlerimizin arasındayız. 4 yıl aradan sonra tekrar ata yurdumuzu ziyaret etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Aziz kardeşim Mirziyoyev’e ev sahipliği için şahsım ve heyetim adına şükranlarımı sunuyorum.

Cumartesi günü kavuşacağımız Ramazan-ı Şerif’in İslam alemine rahmet ve huzur getirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum.

Diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 30. yıl dönümü. Özbekistan’ın kaydettiği ilerleme takdire şayandır. Reform sürecini biz de canı gönülden destekliyoruz. Malumunuz Türkiye, Özbekistan’ın bağımsızlığını tanıyan, Özbekistan’da ilk büyükelçilik ve başkonsolosluk açan ülkedir.

Böyle samimi ve kardeşlik bağına sahip olduğumuz Özbekistan’la ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz.

“TİCARET HACMİMİZ 3.6 MİLYAR DOLARI AŞTI”

İki ülke arasındaki ilişkileri, Kapsamlı Stratejik Ortaklık seviyesine yükselttik. Ticaret hacmimiz 3.6 milyar doları aştı. En kısa sürede 5 milyar dolar hedefini yakalayacağız. Atacağımız ortak adımlarla çıtayı 10 milyar dolara çıkaracağız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir