Ozan Kabak’ın mücadelesi Liverpool’u kurtaramadı! Real Madrid-Liverpool: 3-1

featured

29 Mayıs’ta İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi çeyrek finallerin heyecanı başladı… Gecenin maçı İspanya’da Real Madrid ile Ozan Kabak’lı Liverpool arasında oynandı. Estadio Alfredo Di Stefano’da oynanan müsabakada 4 gol çıktı. 27’de Vinicius Junior ile öne gene geçen Real Madrid, 36’da Marco Asensio ile farkı 2’ye çıkardı ve ilk 45 dakika ev sahibinin 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Liverpool, 51’de Mısırlı süperstarı Mohamed Salah ile farkı 1’e indirdi.

SKORU BELİRLEYEN GOLÜ VİNİCİUS JUNİOR ATTI

Skor perdesini açan isim olan Vinicius Junior, 65’te bir kez daha sahne aldı ve skoru belirleyen golü kaydetti. Sahadan 3-1 galip ayrılan Real Madrid, 14 Nisan’da oynanacak rövanş öncesi avantajı cebine koydu.

Liverpool’da karşılaşmaya ilk 11’de çıkan Ozan Kabak, 81 dakika sahada kaldı.

Hafta sonu ligde Barcelona ile El Clasico’da karşılaşacak Real, Liverpool’a karşı son 4 maçı da kazanmış oldu.

İki takım en son 2018’deki Devler Ligi finalinde karşılaşmış ve Real, Liverpool’u 3-1 yenerek kupayı almıştı. Finalde İspanyollar’ın kaptanı Sergio Ramos, Mohamed Salah’ı omzundan sakatlamış ve bu olay uzun süre konuşulmuştu. Yaklaşık 3 yıl sonraki rövanş öncesi Ramos, kendisi gibi sakatlıkları devam eden Hazard ve Carvajal’le birlikte İngilizler’e karşı forma giyemedi.

Konuk ekipte de Origi, Matip, Kelleher, Virgil van Dijk, Henderson ve Joe Gomez dev maçta forma giyemedi.

REAL MADRİD İLK 11’İ

REAL MADRID: Courtouis, Vazquez, Militao, Nacho, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric, Asensio, Vinicius Junior, Benzema
YEDEKLER: Lunin, Suarez, Marcelo, Odriozola, Victor, Valverde, Isco, Calvo, Mariano Diaz, Rodrygo
TEKNİKDİREKTÖR: Zinedine Zidane

LIVERPOOL İLK 11’i

LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Ozan, Phillips, Robetson, Keita, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Mane, Jota
YEDEKLER: Adrian, Tsimikas, Ben Davies, Rhy Williams, Thiago, Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones, Cain, Firmino, Harvey Davies
TEKNİKDİREKTÖR: Jürgen Klopp

OZAN FİNALİ HEDEFLİYOR

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’da forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak, 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde forma giymeyi ve kupayı kazanmayı hayal ettiğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun sosyal medya hesaplarında görüşlerine yer verilen Ozan Kabak, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliğinde yapılacak olmasıyla ilgili, “İstanbul, benim memleketim. Büyüdüğüm şehir. İlk profesyonel maçıma çıktığım yer. Benim için çok anlamlı bir şehir. Finalin İstanbul’da olması benim için güzel bir tesadüf oldu. Finalin İstanbul’da olması bana apayrı bir motivasyon sağlıyor. Finalde İstanbul’da oynayıp o kupayı kaldırmak benim için büyük hayal. İnşallah gerçekleşir.” şeklinde görüş belirtti.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda oynamanın önemine dikkati çeken 21 yaşındaki stoper, “UEFA Şampiyonlar Ligi, dünyanın en iyi futbol organizasyonu. Orada oynamak benim için büyük bir gurur. Dünyanın en iyi takımları ve futbolcuları orada mücadele ediyor. Her sene orada oynamak en büyük hedefim. Şu anda çeyrek finale kadar çıktık. İnşallah sonu final olur. Çok heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir