Öz babası Yücel Koç’un cinsel istismarına maruz kalan Tuana Koç’un annesi konuştu: “Kızımın her konuda arkasındayım”

featured

İstanbul’da yaşayan Tuana Koç, iddiaya göre 8-9 yaşlarından bu yana öz babası Yücel Koç’un cinsel istismarına maruz kaldı. Küçük yaşlarda babasının davranışlarının ‘sevgi’den kaynaklandığını düşünen Tuana Koç, okuldaki seminerlerle bu yakın davranışın ‘cinsel istismar’ olduğunu anladı.

Kendisine yaptıklarının istismar olduğunu söylediği babası Yücel Koç, olayları bir başkasına anlatması halinde annesini öldüreceği yönünde tehdit etti. Tuana Koç bir süre sonra bu durumu anneannesine anlattı. Anneannenin aktarmasıyla olayı öğrenen genç kızın annesi A.K., eşine tepki gösterdi. Yücel Koç ise iddiayı reddetti ve eşi ile çocuklarını evde bir süre hapsetti.

Öz babası Yücel Koç tarafından yıllarca taciz edilen Tuana Koç’un yardım çığlığı sonrası sosyal medya ayağa kalktı: #YÜCELKOÇTUTUKLANSIN

2019 yılının nisan ayında evden annesiyle birlikte kaçan Tuana Koç babası hakkında şikayetçi oldu. Tuana Koç’un annesi ise boşanma davası açtı. İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde de cinsel istismar iddiasıyla dava açıldı.

İstismarcı baba delil yetersizliğinden beraat etti

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan istenen raporda, genç kızın beyanlarının doğru olduğu, olay nedeniyle Tuana Koç’un ruh sağlığının bozulduğuna oy birliğiyle karar verildiği belirtildi. Davanın salı günü yapılan karar duruşmasında mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle Yücel Koç’un beraatine karar verdi. Tuana Koç ise kararı üst mahkemeye taşıdı.

Bakanlık devreye girdi

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kararı istinafa taşıyacaklarını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Çocuğun birden fazla nitelikli cinsel istismarı davasında yargılanan sanık Yücel Koç’un beraat etmesi yönündeki karara istinaf mahkemesi nezdinde itiraz edeceğiz. Bakanlık olarak hukuki süreci takip ediyoruz ve davaya müdahiliz” denildi.

Öz babası Yücel Koç tarafından yıllarca taciz edilen Tuana Koç’un davasına Aile Bakanlığı müdahil oldu

“Kızımın her konuda arkasındayım”

Anne A.K. ise 23 yıllık eşi Yücel Koç’a boşanma davası açtığını ve kızının arkasında olduğunu vurguladı. A.K., “Ben o evin içinde defalarca aldatıldım, sustum, evlatlarım için köpek gibi çalıştım. Erkek işi yaptım. Öz babaları sözle bile ifade etmek istemedim bir kötülük yaptı ve yine çocuklarım için o evden çıktım ölüm korkusuyla 1 yıl geçirdim.

Dövdü, yüzümü yakmaya çalıştı, ‘Sakat bırakırım’ dedi. Kızımın çocuklarımın her konuda arkasındayım. Kanımın son damlasına kadar bu mücadeleyi bırakmayacağım. Biz güçlü kadınlarız çocuklarımızı da o şekilde yetiştirdim” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir