Oyuncu Berk Cankat, dizilerde kadına şiddeti konu alan senaristlere ateş püskürdü: “Kazancınız haram olsun”

featured

2013 yılında Sana Bir Sır Vereceğim dizisindeki rolüyle oyunculuğa başlayan ve ardından Güzel Köylü dizsiyle kariyerinde yükselişe geçen 37 yaşındaki oyuncu Berk Cankat sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla senaryolarında kadına şiddet  ve taciz konuları geçiren senaristlere olan öfkesini dile geitrdi.

“Omurgasız mısınız?”

Ünlü oyuncu gelen dizi tekliflerini değerlendirdiği sırada okuduğu bir senaryoya sinirlenerek, şu cümleleri kurdu:

“Yazmayın kardeşim. Böyle yazacaksanız eğer yazmayın! Hatta siz toplum içine de karışmayın çünkü bu düşünce yapısıyla sizler çok tehlikelisiniz. Yaşadığınız dünyadan mı bihabersiniz? Yoksa yaşadığınız topraklarda gerçekleşenlerin hiçbirini umursamayacak kadar omurgasız mısınız? Yazdığınız çöpün daha 50.sayfası dolmadan kadına şiddet, aile içi taciz, hayvan katletme, kuma getirme ve daha nice çirkinliği normalleştirerek o yarım yamalak kullandığınız ana dilinizle çok güzel anlatmışsınız. Bravo.”

“Kazancınız haram olsun”

2021’in yarısı olmadan 182 kadının katledildiğini belirten Cankat, “Senaryo diye yolladığınız bu çöp parçalarından kazanacağınız her bir kuruş haram zıkkım olsun inşallah! kadincinayetlerinidurduracagiz.net ‘in verilerine göre 2021’in yarısı olmadan 182 kadın katledilmiş ve siz hala pişkin pişkin senaristim diye dolanıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Berk Cankat kimdir?

Berk Cankat, 9 Mayıs 1984, Ankara’da doğmuştur. Oyuncu ve grafikerdir.Aslen Çerkes kökenli olan Berk Cankat, 9 Mayıs 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Mimar olan ve müteahhitlik yapan babasının mesleği sebebiyle Ankara, Eskişehir ve Hatay gibi şehirlerde çocukluğu geçti.

Bu sebeple İlkokul’u Hatay’da, Ortaokul ve Lise’yi ise Ankara’da okudu. Ortaokul ve Lise döneminde okul tiyatrosunda yer aldı. Amatör olarak ilk tiyatro deneyimini de, 1999 senesinde Haldun Taner’in yazdığı “Ay Işığında Samata” oyununda aldığı rol ile kazandı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Bilkent Üniversitesi – Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi – Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu(2002-2007). Üniversite yıllarında hiç oyunculukla ilgilenmedi. Üniversiteden mezun olduktan sonra çok yakın arkadaşı ile birlikte grafiker mesleğini yapmak için İstanbul’a geldi.

İstanbul’a geldikten sonra oyuncu olmaya karar verdi. Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi aldı ve artık profesyonel olarak tiyatro hayatına başladı. 2011 yılında Anton Chekhov’un yazdığı “Martı” ve Dejan Dukovski’nin yazdığı “Barut Fıçısı” oyunlarında, 2012 yılında ise Muzaffer İzgü’nün yazmış olduğu “Merhaba Efendim” adlı tiyatro oyununda rol aldı. Ayrıca tiyatro hayatında “Kızıl Ötesi Aydınlık” adlı oyunda  Civan Canova’nın, “Otobüs” adlı oyunda ise Vahide Perçin’in asistanlığını üstlenmiştir.

İlk, Televizyon işi tecrübesini ise FOX TV ekranlarında yayınlanan Sana Bir Sır Vereceğim dizisi ile kazandı. Bu dizide fantastik güçlere sahip olan ve bakışlarıyla zihinleri kontrol eden “Savaş” karakterini canlandırdı.Bu dizi ile birlikte adını duyurduktan sonra Medcezir dizisi’ne konuk oyuncu olarak katıldı ve dizide “Cem” karakterine hayat verdi. Ekranlara iyice ısınan oyuncu 2014 yaz sezonunda Star TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Güzel Köylü dizisinde “Cemal” karakterini canlandırdı.

Dizide Berk Cankat Gizem Karaca, Mehmet Ali Nuroğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimlerle birlikte yer aldı. Ancak bu dizi, 17 Haziran 2015 tarihinde sona erdi. Kasım 2015 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başlayan Tims Productions’ın yapımını üstlendiği Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Yeniçeri acemisi olan “İskender(Alex)” karakterini canlandırdı.Berk Cankat Ocak 2016 tarihinde ELLE dergisi tarafından düzenlenen ELLE Style Awards – Yılın Erkek Oyuncusu ödülüne layık görülmüştür. 2017 yılında yayınlanmaya başlayan Yıldızlar Şahidim adlı dizide Özge Gürel ile birlikte başrolde oynamıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir