ÖSYM’den KPSS’de ‘kopya soru’ iddialarına cevap!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 'kopya sorular’ hazırlandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

featured

KPSS‘de çıkan soruların bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin iddialar sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kişi konu hakkında tepkisini dile getirirken ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “Ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” denildi.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavıyla ilgili ortaya atılan iddia, sosyal medyada gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları bir yayınevinin deneme sınavında yer alan soruların, şıklarına kadar aynı olacak şekilde KPSS’de adaylara yönetildiğini öne sürdü.

ÖSYM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KPSS’de kopya iddiası! Yediiklim deneme sınavları ile şıklar bile aynı çıktı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir