ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün başını yedi! Yediiklim yayınları kimin? KPSS sorularını yayımlayan Yediiklim’in sahibi FETÖ’cü mü?

KPSS'de yaşanan çalıntı soru skandalı sonrası Yediiklim Yayınları gündemin en önemli konusu haline geldi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alınmasına sebep olan skandal sonrası yayınevi araştırma konusu oldu. Yedi iklim eğitim yayınları sahibi, kime ait? Yediiklim yayınları sahibi gerçekten FETÖ'cu mu?

featured

2022 KPSS soruları ile ilgili 2010 yılındaki KPSS gibi kopya iddiası gündemi sarsmaya devam ederken iddiaların ortasında yayıncılık Yediiklim de adaylar ve milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor.

KPSS Yediiklim yayınlarının daha önceden hazırladığı ve Youtube videolarında paylaştığı söylenen çok sayıda sorunun KPSS 2022 sorularıyla birebir olduğu öne sürülüyor. Bu iddiaların ardından Yediiklim yayınları kimin, Yediiklim sahibi kim araştırmaları yapılıyor. Biz de sizler için bu sorulara yanıt verdik…

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili çarpıcı bir iddia CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından ortaya atıldı.

Kaya, soruların daha önceden bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürerek, “Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20’si de tıpatıp aynı çıktı. Daha önce FETÖ’nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?” diye sordu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

YEDİİKLİM KİMİN?

Yedi İklim, Ali Haydar Haksal’ın yayın yönetmenliğini yaptığı aylık edebiyat dergisi. Türk edebiyatında önemli bir yere sahip Yedi İklim Dergisi 1987 yılından beri yayın hayatına devam ediyor. Dergi, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören, Ebubekir Eroğlu, Arif Ay, Kâmil Eşfak Berki gibi sanatçıları öncü isim olarak kabul etmiştir. Sırat-ı Müstakim, Sebilü’r-Reşad, Büyük Doğu, Diriliş ile Edebiyat gibi Türk edebiyat tarihinde önemli yere sahip dergilerle aynı izlek üzerindedir.

Yedi İklim Dergisinin iki dönemi vardır. 1987 Mart’tan 1989 Mart’a kadar olan 24 sayılık süreç derginin ilk yayın dönemidir. 1991 yılı Eylül ayında 24+1 sayısıyla ikinci yayın dönemine başlayan dergi, o günden bugüne yayım hayatını sürdürmektedir.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı! KPSS lisans sınavı iptal mi olacak? KPSS 2022 tekrarlanacak mı?

Aralık 2020 itibarıyla 369.sayısını çıkartan derginin uzun süredir başyazılarını Osman Bayraktar kaleme almaktadır.

Derginin Yedi İklim AHH adını taşıyan bir de yayınevi bulunmaktadır. Yayınevi son olarak Abdullah Yalın Karadağ’ın Sensizler Tekkesi ile Uğurcan Güler’in Cinayeti Ben İşlemedim adlı şiir kitaplarını yayımlamıştır.

YEDİİKLİM YAYINCILIK HAKKINDA

KPSS’deki kopya soru iddiasıyla gündeme gelen Yediiklim Yayıncılık’ın internet sitesinde hakkımızdaki bölümünü sizler için detaylandırdık.

2003 senesinde yola koyulduğumuz yayıncılık yaşantımıza ilk olarak dergilerimizle adım attık. Yediiklim ailesi olarak yayınlarımızla ve kadrolarımızla kurulduğumuz günden bu yana ulaştığımız noktadan ve kaliteden ödün vermeksizin amaçlarımız doğrultusunda hep daha yükseklere ve daha iyiye ulaşmayı amaç edindik. İnsan emeğine ve zamanına değer vererek ticari kaygılardan çok başarılı olmayı ve öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı temel ilke edindik.

Yenilikçi ve birliktelik ruhuyla Yediiklim dershaneleri ve yayınları olarak sizlerle birlikte yola çıktık. Yedi ayrı bölgeden, yedi ayrı iklimden beslenerek farklılıkların zenginlik olduğu düşüncesiyle bir senteze ulaşarak yurdumuz coğrafyasının yedi bölgesinde insan odaklı olmayı ve adaylarımızın hedeflerine giden yolda onlara yol arkadaşı olmayı amaç edindik. Bünyemizde siz değerli öğrencilerimiz sayesinde her rengi ve her iklimi taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir