Mahkeme Kemal Kılıçdaroğlu’nu takmadı! Osman Kavala’nın tutukluluğu devam ediyor

Gezi davasında Osman Kavala ve Mücella Yapıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme, Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

featured

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargılamaya bugün, İstanbul Adliyesinde devam ediliyor. Tutuklu sanık Osman Kavala, duruşmaya Silivri Cezaevinden görüntülü olarak bağlandı.
Söz hakkı verilen Cumhuriyet savcısı, 4 Mart’ta mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrar ettiğini belirtti. Davaya müdahil olan Emniyet Müdürlüğü avukatı da sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Duruşma sanık avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor.

KARAR AÇIKLANDI

Davaya verilen 15 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Heyet, Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanıklara ve sanık avukatlarını son savunma için süre veren heyet, duruşmayı 22 Nisan’a erteledi. Kararda tekrar süre verilmeyeceği belirtildi.

ARAP BAHARINI TÜRKİYE’YE YAYMAYA ÇALIŞTILAR

Savcının mütalaasında, “Gezi Olayları olarak bilinen ve 2011 yılında ‘Ayaklan İstanbul/Diren İstanbul’ sloganı üzerinden temelleri atılan kalkışma hareketinin 11.11.2011 tarihinde Memet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora ve Handan Meltem Arıkan tarafından Gezi Parkında çekilmiş video ile eyleme konulduğu tespit edilmiştir” ifadesine yer veriliyor.

Meral Akşener’in sahip çıktığı kuzeni Osman Kavala’nın PKK ve FETÖ bağlantıları

72 sayfalık mütalaaya göre, eylemciler Arap Baharı’nın bölgesel olmadığını ve küresel olduğunu belirterek, eninde sonunda ülkemizde de bu ayaklanmaların olmasını arzu ettiklerini duyurdu. Türkiye geneline yayılan olaylar 27 Mayıs 2013 tarihinde “Taksim Yayalaştırma Projesi” kapsamında yol açma çalışması yapılırken “Gezi Parkında ağaçlar kesiliyor” bahanesiyle başlatıldı.
Mütalaada, Gezi Parkı olaylarının asıl amacının, Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş hükümetini yıkmak veya işlevsiz duruma getirmek olduğu vurgulanıyor.

30 Mayıs 2013’te kalkışmanın önemli organizatörlerinden Memet Ali Alabora’nın Twitter hesabından, “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?” şeklinde yaptığı paylaşıma dikkat çekiliyor.

SOROS’UN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ

Sanıklar arasındaki iletişime ve para transferlerine de yer verilen mütalaada Kavala’nın Soros ilişkisi ise şöyle anlatılıyor: “Uluslararası spekülatör George Soros’un ülkemizdeki temsilcisi konumundaki sanık Mehmet Osman Kavala, Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş. isimli vakıf ve şirket görünümlü legal yapıları kalkan olarak kullanarak, Kürt ve Ermeni vatandaşların ülkemize karşı kışkırtılması ve bölücü eylemlere kalkışılması yönünde uzun yıllardır lobi ve toplum mühendisliği faaliyetleri yürütmekte, Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş. üzerinden sözde kültürel etkinliklerin fonlanması adıyla ülkemizde gerçekleşen birçok bölücü organizasyona para kaynağı olmaktadır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir