Oruç Reis yeniden Doğu Akdeniz’e dönüyor

featured

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim’e kadar sürecek yeni NAVTEX (denizcilere duyuru) ilan edildi.

Oruç Reis ile beraberindeki Ataman ve Cengizhan destek gemileri, Meis ve Kaş’ın güneyine düşen bölgede 10 gün boyunca sismik araştırma yapacak.

Yayınlanan NAVTEX’e göre Oruç Reis, 12 Ekim sabah saat 09:00 itibariyla araştırmalarına kaldığı yerden devam edecek. Çalışmalar, eğer yeni bir NAVTEX ile uzatılmazsa, 22 Ekim saat 23:00’e kadar devam edebilecek.

Oruç Reis’e sismik araştırma süresi boyunca, Türk donanmasına ait fırkateyn ve korvetlerden oluşan donanma gücü eşlik edecek. Çalışmalar sırasında bölge havadan da takip edilecek.

Oruç Reis, 10 Ağustos tarihinde Meis’in güneyinde çalışmalara başlamış, sonrasındaki NAVTEX ilanlarıyla 12 Eylül tarihine kadar bölgedeki çalışmalarını sürdürmüştü.

Yaklaşık bir aydır Antalya Limanında yeni görev için hazırlıklarını sürdüren Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir