Ekspertiz cinayetine derneklerden sert tepki!

featured

Gaziantep’te görevini yapan ekspertiz Mehmet Kavgacı, müşterinin oto ekspertiz raporunda usulsüzlük yapma talebini kabul etmediği için iş yerinde vahşice öldürülmüştü. Ekspertizlerin çok zor şartlar altında görev yaptığına dikkat çeken Tüm Otomotiv Ekspertizler Derneği Başkanı Orhan Ağca, “Devletimizden talebimiz bu mübarek günlerde kendi ahlaksızlıklarına meslektaşlarımızı ortak edemeyeceklerini bildikleri halde tehdit ve terörle bu arzularının gerçekleşmesini deneyen; boyun eğmeyen meslektaşımızı şehit etmek suretiyle terör estiren zanlılara en ağır cezayı vermesidir. Bu kararların alınacağına, adaletin tesis edileceğine güvenimiz tamdır.” dedi.

İşte Orhan Ağca’nın açıklaması:

 

Sayın Milletimize,

Bildiğiniz gibi Gaziantep ilimizde oto ekspertizliği yapan merhum meslektaşımız Mehmet Kavgacı iş yerine kusurlu aracını getirerek raporunda bu kusurları gizlemesi için terör estiren ahlaksızlara karşı direnmiş, iş başında şehit edilmiştir. Unutulmamalıdır ki meslek mensuplarımız Türkiye’nin dört bir köşesinde kendilerine güvenerek ikinci el araçlarının değerlendirilmesini talep eden müşterilerine karşı aynı hassasiyetle, kalite kurallarından kesinlikle taviz vermeden işlerini yapmaktadır. Ancak bu sefer şehir magandalarına karşı mesleki onuru koruyan meslektaşımız Mehmet Kavgacı kusurlu aracının kusursuz gibi gösterilmesini kesin bir dille reddetmiş, tehditlere karşı koymuştur.
Oto ekspertizlik mesleği alıcı ve satıcının haklarını ayni mesleki etik değerler ile koruyarak ifa eden, ve TS 13805/T1 İş yerleri – Karayolu Motorlu Taşıtları Test Merkezleri için Kurallar standardına göre araç kontrollerini yapan, kontroller esnasında elde ettiği sonuçları raporlayan toplum menfaatlerini koruyan meslek grubudur. Bir meslek mensubumuz işinin başında, Ramazan Bayramının arefesinde hain saldırı ile şehit edilmesi de meslek mensuplarımızın yaşamları pahasına nasıl dik durduklarının göstergesidir.
Mesleğimizin doğası etik ve ahlaki duruşumuz gereği şiddetin değişik türlerine ne yazık ki zaman zaman maruz kalmaktayız. Çoğu zaman hakaret içeren şiddet bu gün karşımıza 30 yaşında genç bir meslektaşımızın katledilmesi olarak çıktı. Mesleki şehidimiz ve gördüğü tehdide rağmen duruşunu bozmayarak bu meslek mensuplarının doğrunun ve haklının yanında olduğunu; gerçeğin ancak bu işletmelerde raporlanabileceğini milletimize canı pahasına göstermiştir.
Tüm Otoekspertiz Derneği olarak resmi makamlar ile koordineli mesleki yapılaşmamızı AB ülkelerinde uygulanan kalite standartlarına uygun tesis ederken meslektaşlarımızın yaşamları pahasına bu değerleri koruyan dik duruşları bizlere yolumuzun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yeni Türkiye’de artık ahlaksızlıkların, aldatmacaların ve yanıltıcı mesleki deformasyonların yeri olmayacağı aşikardır.
Devletimizden talebimiz bu mübarek günlerde kendi ahlaksızlıklarına meslektaşlarımızı ortak edemeyeceklerini bildikleri halde tehdit ve terörle bu arzularının gerçekleşmesini deneyen; boyun eğmeyen meslektaşımızı şehit etmek suretiyle terör estiren zanlılara en ağır cezayı vermesidir. Bu kararların alınacağına, adaletin tesis edileceğine güvenimiz tamdır.
Milletimiz bilmelidir ki tüm meslek mensuplarımız adına mesleki şehidimiz Mehmet Kavgacı’ya yapılan menfur saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

Milletimize arz ederiz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir