Organize suç örgütlerine yönelik 8 ilde ‘Sahil Rüzgarı Operasyonu’ başlatıldı

featured

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütlerine yönelik 8 ilde operasyon başlatıldı.

“Sahil Rüzgarı Operasyonu” kapsamında 171 şüphelinin yakalanmasının hedeflendiği bildirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı; 8 ilde eş zamanlı ‘Sahil Rüzgarı’ Operasyonu başlattı.

Mafya tipi organize suç örgütlerinin nihai amaçları; haksız kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulaşmaktır. Bu doğrultuda hareket eden suç örgütleri sistematik bir şekilde değişik türdeki suç eylemlerini gerçekleştirerek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturmaktadır.

Turistik yerleri de kapsıyor

Bu kapsamda; yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimizi ve turistik diğer büyükşehirlerimizi de kapsayacak şekilde ‘Sahil Rüzgarı’ kod adlı operasyon başlatıldı.

8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar neticesinde; Antalya ilinde 32, Aydın ilinde 15, Balıkesir ilinde 25, İzmir ilinde 30, Mersin ilinde 19, Muğla ilinde 19, İstanbul ilinde 13 ve Adana illinde 18 şüpheli şahsa yönelik olmak üzere; yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunan (yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama vb), suç örgütlerine silah temini gerçekleştirdikleri tespit edilen toplam 171 hedef şahsa yönelik 21.05.2021 tarihinde eş zamanlı planlı operasyonlar yapıldı.”

Mersin’de 11 gözaltı

Organize suç örgütlerine yönelik 8 ilde başlatılan “Sahil Rüzgarı Operasyonu” kapsamında Mersin’de 11 şüpheli yakalandı.

Operasyon kapsamında, kentte 6 aydır teknik ve fiziki takibi yapılan suç örgütü şüphelilerinin adreslerine baskın düzenlendi.

Ekiplerin, 14 adrese düzenlediği operasyonda “suç amaçlı örgüt kurma”, “nitelikli yağma” ve “tehdit” suçlarından haklarında yakalama kararı verilen A.E, Ç.P, İ.Y, İ.H.E, M.Y, M.E.E, M.H.E, S.Y, Z.A, Y.Y. ve Y.E. gözaltına alındı. Adreslerde, suçtan elde edildiği değerlendirilen 37 bin 200 lira, araç satış sözleşmeleri, alacak ve verecek kayıtlarının tutulduğu ajandalar ele geçirildi. Zanlıların emniyete götürüldüğü bildirildi.

Muğla’da 17 şüpheli yakalandı

Muğla’da Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerine yönelik başlatılan söz konusu operasyon kapsamında 17 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ile Bodrum ve Marmaris ilçelerinde 3 ayrı suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Silah, balistik yelek, uyuşturucu…

Operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 23 şüpheliden 17’si yakalandı. Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 3 pompalı av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 750 mermi, 258 av tüfeği fişeği, balistik yelek, 4 kesici alet ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

İstanbul, İzmir, Balıkesir, Çanakkale gibi kentlerde de bağlantılarının olduğu belirlenen zanlıların, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak ve nitelikli yağma” gibi organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

İzmir ve Aydın’da 33 yakalama

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ile Dikili ve Torbalı ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden 21’i yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 18 ruhsatsız tabanca, 3 pompalı tüfek, 51 fişek ile 328 mermi ele geçirildi. Zanlıların, örgütlü silah kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

Aydın’da da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Germencik ve Nazili ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlediği operasyonda 12 kişi yakalandı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 3 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Adreslerdeki aramalarda, tabanca, tüfek, Hint keneviri bitkisi ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.

Balıkesir’de 18 gözaltı

Operasyon çerçevesinde Balıkesir’de 18 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerdeki aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, uyuşturucu hap, hassas terazi ile çok sayıda fişek ve bıçak ele geçirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir