Ordu Valiliği’nden BBP’li Fatma Yümlü’nün ters kelepçeyle gözaltına alınması hakkında açıklama

featured

30 Haziran akşamı yapılan programda vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan BBP yöneticisi Yümlü, 2002 yılından 2007 yılına kadar AK Parti çatısı altında çalıştığını ancak daha sonra yaşanan bazı olaylar nedeniyle partiden uzaklaştığını söyleyerek, 2013 yılında BBP’ye geçtiğini açıkladı.

Yümlü, programda AK Parti hükümetini eleştiren ve bir vatandaş olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak istediğini söyledi.

AK Parti’yi eleştiren BBP’li Fatma Yümlü ters kelepçeyle gözaltına alındı!

Ordu Valiliği’nden açıklama

Ordu Valiliği, konunun basına yansımasının ardından bir açıklama yaptı. Yümlü’nün iş yerine’Kovid-19 temaslısı olduğu için’ polislerin gittiğini ifade eden açıklamada, “O esnada adı geçen vatandaşımız ile ekiplerimiz arasında istenmeyen bir gerilim yaşanmıştır. Bunun üzerine konuyla ilgili valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

BBP’den açıklama

BBP ise yaptığı yazılı açıklamada ‘yaşanan olayın bağlamından koparıldığını’ öne sürdü.

Polis memurlarının haddini aşan davranışlarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, “Fatma Hanım’ın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir