Onur Alp Eker’in ölüm nedeni ile ilgili arkadaşından şok iddia: “Bu pozisyonda kendisi düşemez!”

featured

Ankara’da kaçan kurbanlık koyunu yakalamak isterken kaybolan ve arama çalışmaları devam ederken kurumuş bir dere yatağının kenarında cansız bedenine ulaşılan 20 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker’in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde ikamet eden dedesinin yanına bayram tatili için gelen 20 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker, dedesi Zühtü Erdoğan (65) ile birlikte kurbanda kesilmek üzere ahırdan çıkarttıkları koyunun kaçması üzerine koyunun peşine düşmüştü.

Kaçan hayvanı ararken kaybolan Onur Eker’in cansız bedeni ekipler tarafından iki gün sonra dere yatağında bulunmuştu.

Kaçan kurbanın peşinden giden Onur Alp Eker ölü bulundu

İlk gün öldüğü değerlendiriliyor

Emniyet, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinden oluşturulan timlerin canla başla 3 gün boyunca gerçekleştirdiği aramalar sonucunda cansız bedenine ulaşılan Eker’in, bulunduğu dağlık alanda hayvan saldırısına uğrayıp ayağının yerde bulunan taşlara takılıp düştüğü veya yuvarlanarak hayatını kaybettiği değerlendiriliyor.

“Torunumda köpek korkusu vardı”

Eker’in dedesi Zühtü Erdoğan ayrıca torununun kaybolduğuna ait yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerindeki kişinin de Onur Alp olmadığını ifade etti.

Erdoğan, “Bunda bir köpek korkusu vardı. Olduğu yerden bulduğu yoldan devam etse bizim buraya gelecek. İki kilometre arası. Bu yola yoğunlaşıyor ancak bu yolun üzerindeki evden bahçeden çıkan köpekler bunu korkutuyor. Bu tam tersine sola dönüp derenin içine giriyor. Benim tahmine göre o korku bayağı bir etkiliyor. Zannediyorum, sağlıklı düşünemeyip dereden yukarıya devam ediyor. Zaten yukarıya giden bir derenin sonuna götürdü bizi koku alan köpek. Oradan gittiği doğru. Bu orada bir şok geçirdiği için sağlıklı da düşünemiyor. Zaten iki saatte bir kovalamaca yaşamış, onun yorgunluğu var. Susuzluk var. Ben vücudunun her yerini inceledim. Vücudu orada fazla kalmaktan dolayı bayağı bir siyahlanmış, saçları dökülmüş” diye konuştu.

Ankara’da kaçan kurbanlığın peşinden gidip kaybolmuştu… Onur Alp Eker’in ölümünde beyin kanaması şüphesi!

“Soğukkanlı bir çocuktur”

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Onur Alp Eker’in dedesinin ardından yakın arkadaşı da açıklamalarda bulundu.

Bir internet sitesinde açıklamalarda bulunan genç adam şu ifadeleri kullandı:

“Onur Alp bildiğiniz üzere 19 yaşında kırıkkale üniversitesi tıp fakültesi öğrencisi, bir evin bir çocuğu. Ailesine özellikle annesine son derece düşkün yapacağı ne varsa onu merakta bırakmamak için haber verirdi.

Kaçan kurbanlığın peşinden giden Onur Alp Eker’in ölümünün ardından yürek yakan paylaşım: “Elbet bir gün…”

Fiziksel ve psikolojik açıdan zaafı olmayan birisi. Öyle spor yapmaz genelde vaktini evde geçirir, arkadaşlarıyla takılır. Psikolojik açıdan biraz daha değinmek gerekirse soğukkanlı ve çözüm odaklı bir çocuktur. Yaklaşan çobana geziyorum demesinin altında yatan sebebin kaybolduğunu söylerse zarar verebileceğini düşünmesi olarak yorumluyorum.

Doğada öyle kamp doğa yürüyüşü vb. vakit geçirmemiş olsa da kaybolduğunda mantığıyla bile uygun bir yol bulacaktır.Yürümeye etmeye çok alışkın olmadığından öğle sıcağından etkilenmiş olabileceğini düşünüyorum.

“Cevaplanması gereken çok soru var”

Aklıma birden fazla teori geliyor örneğin daha önce taranan yakın bir bölgede bulunmuş olması aklımda acaba biri alıkoydu ve sonrasında haberlerde ciddi bir şekilde arandığını öğrenince korkup zarar verip o bölge zaten aranmıştı tekrar bakmazlar gibi düşünüp oraya atılmış mıdır?

Cesedi yüz üstü bir şekilde bulundu. Emniyet müdürü başta bu pozisyonda kendisi düşemez demiş o da akılları karıştırdı. Bu olay gerçekten kaza mı yoksa kötü niyetli birinin eli mi var diye düşünmeden edemiyorum. Çok zamansız ve ani bir ölümdü. Cevaplanması gereken çok soru var.”

Onur Alp Eker’in ölümünde şok detay! Arı saldırısı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir