Ömer Çelik’ten Pınar Gültekin açıklaması: Süreç devam ediyor

Pınar Gültekin davasında çıkan karara ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Çelik, hukuki sürecin devam ettiğini vurgulayarak, yargı mekanizmasının çalıştığını ve süreci hassasiyetle takip ettiklerini ifade etti.

featured

Türkiye’yi sarsan kadın cinayetlerinden biri olan Pınar Gültekin‘in katledilmesine ilişkin davada dün karar çıktı.

Sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, sanığın cezası uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürüldü.

Başta kurbanın ailesi ve avukatı olmak üzere toplumun ciddi bir kesiminin tepkisine neden olan karar tartışma yarattı.

Konuya ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi.

“YARGININ KENDİ MEKANİZMALARI VE SÜREÇLERİ VARDIR”

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hukuki sürecin devam ettiğini, yargı mekanizmasının çalıştığını ve süreci hassasiyetle takip ettiklerini söyledi.

Çelik, “Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır.

Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır.

“SÜREÇLERİ HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ”

Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir