Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenlik kariyer sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Bugün (19 Kasım) yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları için tarih belli oldu. 81 ilde uygulanan uzman ve ‘başöretmen’ olmak için adayların girdiği sınav için aralık ayına işaret edildi. Peki Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenlik kariyer sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

featured

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 19 Kasım’da yapıldı. Sınavı kazananlar uzman ya da ‘başöğretmen’ olacak. 81 ilde bin 489 okulda 28 bin 650 salonda merkezi sistemle tek oturum şeklinde yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları aralık ayında açıklanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak sınavda yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemeyecek. Sınav sonucuna göre 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek” ifadesini kullandı.

Sınavın değerlendirilmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 70 ve üzeri puan alanların başarılı sayılacağı sınavda, her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022’de ilan edilecek.

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığınca, 3 Şubat 2022 tarihli 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) dayanılarak hazırlanan “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği”ne göre, öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrıldı.

Öğretmenler, girecekleri Kariyer Sınavı’nın ardından uzman öğretmen ve başöğretmen unvanı alacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir