Öğretmen Selda Küçükavcı Öztürk’ten 9 yaşındaki öğrenciye dayak! Sebebi şok etkisi yaratıyor…

featured

Mersin’de ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Burak Turan’ın, sınıf öğretmeni tarafından şiddet gördüğü iddia edildi. Masadaki düdüğü ile oynadığı gerekçesiyle sınıf içinde diğer öğrencilerin gözleri önünde dövülen Burak Turan, babası ile birlikte gittiği polis merkezinde öğretmeni Selda Küçükavcı Öztürk’ten şikayetçi oldu.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre, olay 1 Ekim’de Hürriyet İlkokulu’nda meydana geldi.

ARKADAŞLARININ GÖZLERİ ÖNÜNDE DÖVDÜ

Çıktığı teneffüs sonrası yeniden sınıfına giren Burak Turan, öğretmeninin masasında bulunan düdüğü eline alıp bir süre oynadıktan sonra yerine koyup masasına geçti. Öğretmen Selda Küçükavcı Öztürk ise girdiği sınıfta diğer öğrenciler, düdüğü ile arkadaşları Burak Turan’ın oynadığını söyledi.

Öğretmen Öztürk, masasının yanına çağırdığı öğrencisi Burak Turan’a, sınıf arkadaşlarının gözleri şiddet uyguladı. Yaşanan olay sonucunda her iki yanağı kızaran Burak Turan, eve gittiğinde durumu annesi Mesude Turan’a anlattı.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Çocuklarına yönelik şiddet olayı üzerine harekete geçen baba Halit Turan ise polis merkezine giderek şikayetçi oldu. 3’üncü sınıf  öğrencisi Burak Turan, polis merkezinde verdiği ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“Sabah okula gittim. Teneffüs zili çalınca dışarı çıktım daha sonra tekrar derse geldik. Ben o sırada masada öğretmenimin düdüğünü görünce dokunup yerine bıraktım. Daha sonra öğretmenim geldi o sırada arkadaşlarım öğretmenime benim düdüğü ellediğimi söylediler.

Bunun üzerine öğretmenim beni masasına çağırdı. Yanına gittiğimde bana bir şey demeden sağ yanağıma 5, sol yanıma 4 tokat attı. Canım çok yanmıştı, yerime geçtim akşam anneme anlattım. Beni döven öğretmenimden şikayetçiyim.”

“SONUNA KADAR DAVACIYIM”

Eve gelen çocuğunun dayak yediğini öğrendikten sonra şikayetçi olduklarını belirten baba Halit Turan, “Önce durumu annesi öğrenmiş. Bana söyleyince hemen şikayetçi olduk. Hastaneye giderek rapor aldık. Başkasının çocuğuna dahi yapılsa bunu kabul edemeyiz. İşlemleri başlattık. Böyle bir öğretmen bu çocuklara ne verebilir? Bu dayakla bu çocuğun okul sevgisi eğitim sevgisi kalır mı? Olay ortaya çıkınca idare çocuğun sınıfını değiştirip arkadaşlarından da ayırmış. Dayakçı öğretmen ise aynı sınıfta bırakılmış. Bu mantıklı bir şey değil, ben de bu yüzden okul idaresinden de davacıyım” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRETMEN OLAYI İNKAR ETMEDİ

Yaşanan olayın kabul edilecek bir yanının bulunmadığına da dikkat çeken baba Halit Turan, daha sonra şunları söyledi:

“Olaydan sonra kendisi de beni aradı. Olayı inkar etmedi. ‘Evet çocuklarıma bile aynı tepkiyi veriyorum’ dedi. Sanıyorum ailevi bir durum nedeniyle psikolojik bir sorun yaşamış olabilir. Kendi söylediğine göre babasını kaybetmiş. ‘Aşırı tepki verdim’ dedi.

Aşırı tepki başkasının üzerine yapılacak bir şey mi? Ufacık çocuğun üzerine yapılacak bir iş mi bu? Çocuğumu kim toparlayacak? Bunu başka çocuklara da yapmış. Ailelerin WhatsApp grubu var, biz resimleri videoları orada paylaşınca diğer veliler de yazmaya başladı. Onları görünce grubu hemen sildi. Böyle eğitimi kabul etmiyorum. Kesinlikle sonuna kadar davacıyım.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir