O araştırmaya göre en çok hayranlık uyandıran ülke: Almanya

featured

Gallup’un 135 ülkede gerçekleştirdiği küresel liderlik anketinde, Almanya açık ara farkla ‘en çok hayranlık uyandıran ülke’ çıktı. Almanya’yı ABD, Çin ve Rusya izledi.
Uluslararası araştırma şirketi Gallup’un 135 ülkede gerçekleştirdiği bir anket, Almanya’nın küresel çapta en çok hayranlık uyandıran ülke olduğunu ortaya koydu. Angela Merkel’in liderliğindeki Almanya, Gallup anketlerinde üç yıl üst üste en hayranlık uyandıran ülke olarak öne çıktı.
Korona virüsü salgınından önce, 2019 yılında yapılan ankette, Almanya küresel liderlik açısından en çok hayranlık uyandıran ülkeler sıralamasında yüzde 44 oranla birinci oldu. Almanya’yı açık ara farkla ABD izledi. Donald Trump yönetimindeki ABD’nin küresel beğenilme oranı, yüzde 33 çıktı. Çin’in ise ABD’yi yüzde 32 ile zorladığı görüldü. Rusya liderliğine destek ise yüzde 30.
‘ÖNGÖRÜLEBİLİR LİDERLER SAYGI UYANDIRIYOR’
Araştırma korona virüsü salgını öncesinde 135 ülkede 1000 yetişkin arasında yapılırken, uzmanlara göre Trump’ın salgındaki kötü yönetimi nedeniyle ABD’nin listedeki konumu gerilemiş olabilir. Gallup Direktörü Mohamed Younis ise ‘öngörülebilen’ liderlerin saygı uyandırdığını söyledi. Younis, “Uzun süredir Almanya Başbakanı olan Angela Merkel, sevilsin veya nefret edilsin, hem Avrupa’da hem kürsel düzende son derece belirsiz zamanlarda en öngörülebilir liderlerden biri oldu” dedi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir