Nureddin Nebati’den Kılıçdaroğlu’na: ‘Biz ithal ekonomi komiserlerine bel bağlamayız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomide yol haritası açıklayacağını belirterek günler öncesinden pazarladığı "İkinci Yüzyıla Çağrı" toplantısı fiyasko çıktı. CHP yakınlığıyla bilinen yazarların bile eleştirisine maruz kalan Kılıçdaroğlu'nu son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sert bir dille eleştirdi. Bakan Nebati, "Bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız" ifadelerini kullandı.

featured

ABD ve İngiltere’ye gerçekleştirdiği turlarının ardından 3 Aralık’ta vizyon belgesi açıklayacağını duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekibine ithal ekonomi danışmanları yerleştirmesi büyük eleştiri konusu oldu.

İTHAL EKONOMİ DANIŞMALARI ELEŞTİRİNİN ANA KONUSU OLDU

ABD ve İngiltere’ye gerçekleştirdiği icazet turlarının ardından 3 Aralık’ta vizyon belgesi açıklayacağını duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekibine ithal ekonomi danışmanları yerleştirdi. CHP Lideri’nin bu tercihi partiye oy veren vatandaşların bile duruma tepki göstermesine neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kemal Kılıçdaroğlu’nun ithal ekonomi danışmalarından medet ummasını sert bir dille eleştirdi.

Benzer Haberler
selvi-kilicdaroglu-uyudu
Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ABD’li Jeremy Rifkin konuşurken Selvi Kılıçdaroğlu uyudu
daron-acemoglu-kimdir
Kemal Kılıçdaroğlu’na asker kaçağı danışman! Daron Acemoğlu’nun ‘vatana ihanet’ dosyası…

 

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamalarda bulunan Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

“BİZ İTHAL EKONOMİ KOMİSERLERİNE ASLA BEL BAĞLAMAYIZ”

Bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız. İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.

Milletimizin, defalarca yaşadığı bu senaryoya artık karnı tok. Son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamlayan ülkemiz, yüksek faizle sıcak para peşinde koşarak değil, üreterek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak zenginleşecektir.

BAKAN NEBATİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA: MİLLİ MENFAATLERİMİZLE BARIŞIN

Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla üretime yönelen tüm epistemolojik kopuşlar bizimdir. Öte yandan, sizin de mevcut epistemolojinizden bir kopuş yaşayarak milli menfaatlerimizle bir an evvel barışmanız gerektiği gün gibi ortadadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir