Nureddin Nebati, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Twitter’dan madara etti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretin vergiye tabi tutulduğu iddiasına yanıt verdi.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde gazetecilerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, ‘Asgari ücret dört kişilik bir ailenin aylık geçimini sağlayacak olan bir rakam. Biz, asgari ücretin vergiye tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun asgari ücrete ilişkin sözlerine yanıt verdi.

‘BİZ ASGARİ ÜCRETTEN VERGİYİ KALDIRALI BİR SENE OLDU’

Bakan Nebati, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kılıçdaroğlu belli ki son teknoloji ürünü (!) toplantılarınıza uzaktan bağlanan danışmanlarınız ülkemizdeki uygulamalardan habersizler. ‘Asgari ücretin vergiye tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz’ demişsiniz. Biz asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1 yıl olacak!

Diğer taraftan Bakanlığımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla koordinasyon içinde ve titizlikle yürüttüğü EYT kapsamındaki çalışmalar tamamlandığında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimize detaylı açıklamaları yapacaktır. Siz, karşılığı olmayan açıklamalar yaparken bizler, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için gece gündüz çalışarak çözümler üretmeye devam ediyoruz.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir