Gaziantep Nurdağı’nda son durum! Mahsur kalanlar kurtarıldı mı?

Nurdağı, yaşanan yoğun kar yağışıyla gündeme geldi. Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda ve Nurdağı ilçesinde ulaşım durdu, vatandaşlar arabalarında mahsur kaldı.

nurdağı

Gaziantep’te dün geceden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Gaziantep-Adana karayolu trafiğe kapandı. Nurdağı mevkiinde çok sayıda araç ile birlikte binlerce kişi mahsur kaldı.

2 BİN 900’E YAKIN KİŞİ KURTARILDI

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Gaziantep Valisi Davut Gül şu ifadelere yer verdi;

Yaklaşık 24 saat içinde 45-50 santimetre kar yağdı. Bu bizim alışkın olmadığımız yağış miktarı ayrıca da çok fazla. Antep’te büyük araç trafiği çok fazla. TIR’lar kamyonlar ana yolda kaymalar oldu,, devrilmeler oldu. Yol trafiğe kapandı. 7/24 açık olan kriz merkezimiz var. Hastaları, çocukları, 112’ye ulaşanları AFAD, Jandarma, emniyet aracılığı ile kurtardık. Kumanya başta olmak üzere diğer ihtiyaçları giderdik. Bugün yağış çok azaldı. Yaklaşık 1900’e yakın araç kurtardık. 2900’e yakın da kişi kurtardık. 9 bin civarında kumanya dağıtıldı. Herkese ulaştık, tüm vatandaşlarımızdan haberdarız, hepsini takip ediyoruz.

TIR’lar yan yatıp yolu kapattığı için birden, ikiden fazla iş makinesinin çalışma ihtimali yok. Biraz sabırla mücadele edilmesi gereken afetle karşı karşıyayız. 186 kişiyi sağlık kuruluşlarına sevk ettik. Sağlık tedavisine ihtiyacı olup da alamadığımız hiç bir hemşehrimiz yok. Öncelikle okulları tatil ettik 2 gün boyunca. 600 bin öğrencimiz var. Bunların karla baş başa olmaları ciddi risk teşkil edecekti. 7/24 çalışan kriz merkezimizi faaliyete koyduk.

Tuzlama başta olmak üzere hazırlıklar yapıldı. Yağan kar miktarının çok kısa sürede yağması. 50 santimetre kar yağdı. Burada kışın 3 ayda yağacak toplam miktara denk geliyor.

Bizim araç, TIR trafiğimiz çok fazla. 40 TIR yan yattığında kurtarmak için olağanüstü gayrete ihtiyacınız var. Araç trafiğinin çok fazla olduğu bir durumda kurumlar üzerine düşeni yaptılar ama daha iyisi yapılabilir mi? Özellikle sürücülerimizin kış şartlarına hazırlıklı olmaları kazasız belasız atlatmamıza imkan sağlayabilirdi.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Mahsur kalan binlerce kişi, tepkilerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Twitter’da #Gaziantep etiketi ile yapılan paylaşımlar, Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi. Mahsur kalan yurttaşlar yaptıkları paylaşımda 17 saattir yolda kaldıklarını belirterek, yetkilileri istifaya çağırdı. İşte o paylaşımlar…

Gaziantep’te tehlikeli bekleyiş! Kar yolları kapattı, Nurdağı’nda yüzlerce sürücü mahsur…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir