İnceleme başlatılan Nilüfer Belediyesi’nin LGBT faaliyetleri, Ekrem İmamoğlu’na ilham olmuş

İçişleri Bakanlığı tarafından LGBT faaliyetleri dolayısıyla ön inceleme başlatılan Nilüfer Belediyesi'nin, LGBT konusunda Ekrem İmamoğlu'nun ilham kaynağı olduğu ortaya çıktı.

featured

CHP’li belediyelerin LGBT ile olan yakın ilişkisi devam ediyor. En son dün CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin LGBT Merkezi açtığı haberleri büyük tepkiye neden olmuştu. İçişleri Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine Nilüfer Belediyesi’ne ön inceleme başlatıldığını duyurdu.

LGBT İÇİN ÖZEL MERKEZ

Belediyenin web sitesinden merkeze ilişkin yapılan açıklamada, ‘LGBTİ+ bireylere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hizmet vermesi yönü ile Türkiye’de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olma özelliğini taşımaktadır.’ ifadeleri yer aldı.

SEÇİMLERDE LGBT KOTASI KOYMUŞTU

CHP’li Nilüfer Belediyesi daha önce de mahalle komitesi seçimlerine 5’te 1 oranında LGBT kotası getirmişti.

 

EKREM İMAMOĞLU’NUN LGBT İLHAM KAYNAĞI

2014 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevine başlayan Ekrem İmamoğlu’nun ilk icraatlarından biri belediye logosunu LGBT renkleriyle bezenmiş kırlangıç logosuyla değiştirmek olmuştu. Daha önce B şeklinde mavi beyaz renklerindeki kırlangıç logosu, Beylikdüzü’nün mavi ile yeşil içindeki uyumunu çağtıştırırken, LGBT renklerine geçilmesine ilçe sakinleri bir anlam verememişti.

Söz konusu LGBT renkli logoyu anketle belirlediklerini söyleyen belediye yetkilileri, anketin sağlıklı bir şekilde yapılıp yapılmadığı konusunda da ellerinde net bir belge olmadığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili anketin noter tasdikli belgelerinin de olmadığı ortaya çıkınca; LGBT renklerini ilçe sakinlerine mâl etmeye çalışan İmamoğlu yönetimindeki Beylikdüzü Belediyesi, tartışmaları kesin bir cevap verememişti.

YERİNDE İNCELEMEK İÇİN EKİP GÖNDERMİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Beylükdüzü’nde yürüttüğü LGBT faaliyelerinde ise ilham kaynağı Nilüfer Belediyesi oldu.

O dönem, Nilüfer Belediyesi‘nin LGBT’lilerle ilgili yaptıkları çalışmaları araştırdıklarını duyuran Beylikdüzü Belediyesi, LGBT konusunda daha ağırlık çalışmalar yapılacağını açıklamıştı.

Benzer Haberler
nilufer-belediyesi lgbt
LGBT Merkezi açan Nilüfer Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma
180A569A-F1AE-4B61-ABDF-F3253DD844CF
CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT Merkezi kurdu! Açılışı Engin Özkoç ve Haluk Koç yapacak
ekrem-imamoglu-lgbt
Evliyalar şehri İstanbul’u LGBT’nin başkenti yapacak! Ekrem İmamoğlu’nun tehlikeli planı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir