Nijerya’da İslam’a hakaret ettiği ileri sürülen kadın öğrenci yakılarak öldürüldü

Nijerya'da İslam ve Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği ileri sürülen Deborah Samuel adındaki kadın öğrenci, önce taş ve sopalarla dövüldü, sonrasında ise yakılarak öldürüldü.

featured

Nijerya‘nın Sokoto eyaletinde perşembe günü Deborah Samuel isimli bir öğrenci, görgü tanıklarına göre öğrencilerin olduğu bir WhatsApp grubunda İslam’a hakaret içeren mesajlar paylaştığı iddiasıyla taşlanarak öldürüldü.

Independent’ın haberine göre, kimliğini paylaşılmayan bir görgü tanığının olay ile alakalı ifadelerine yer verildi. Görgü tanığı, “Öğrenciler tarafından kullanılan bir WhatsApp grubu var. Burada Müslüman bir öğrenci İslami bir paylaşım yaptı. O da bu paylaşımı eleştirdi. Gruba Hz. Muhammed’e hakaret ettiği bir ses kaydı attı. Her şeyi bu tetikledi” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLER AYAKLANDI

Sokoto polisinin açıklamasında, Shehu Shagari Eğitim Koleji isimli üniversitede öğrenci olan Samuel’in “Hz. Muhammed’e hakaret ettiği bir paylaşım” sebebiyle öldürüldüğü teyit edildi. Polis sözcüsü Sanusi Ebubekir, paylaşım sonrasında okuldaki öğrencilerin ayaklandığını, üniversite yönetiminin de Samuel’i güvenli bir odaya koyarak korumaya aldığını belirtti.

Sözcü, öfkeli öğrencilerin daha sonra zorla Samuel’i odadan aldığını, taş ve sopayla döverek öldürdüğünü ve öğrenciyi yaktığını söyledi.

Sümeyye Usman Inname isimli bir öğrenci, polislerin kalabalık grubu dağıtmak için uğraştığını ancak başarısız olduğunu kaydetti.

POLİS DE DURDURAMADI

Görgü tanığı, “Polis önce göz yaşartıcı kullandı, sonra da havaya ateş açtı fakat öğrenciler direndi. Öğrenciler polise taş ve sopayla saldırınca onlar da kadını kurtaramadı. Samuel’i dövdükten sonra onu ateşe verdiler” açıklamasını yaptı.

Polis, kimliğini paylaşmadığı iki öğrencinin tutuklandığını açıklarken, Sokoto Valisi Aminu Tambuwal da olayla alakalı soruşturma açıkdığını söyledi. Yetkililer polisin olay yerinde incelemeleri sürdürdüğünü ve okulun kapatıldığını da kaydetti.

Ülkede geride bıraktığımız ay da ateist bir insan hakları savunucusu, dine hakaret ettiği suçlamasıyla önce zorla akıl hastanesine kapatılmış, ardından da 24 sene hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir