Nijerya’da korsanların kaçırdığı 15 Türk denizci kurtarıldı!

featured

23 Ocak 10.36’da  Lİberya bayraklı Mozart adını taşıyan gemiye Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında korsanlar saldırmıştı. 28 Ocak’ta deniz haydutlarıyla kurulan ilk temasın ardından bugün sevindiren bir gelişme yaşandı. 15 Türk denizci, haydutların elinden hiçbir zarar almadan kurtarıldı. Sağlık kontrolünden geçirileceği belirtilen 15 Türk denizcinin sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

2-3 GÜN İÇİNDE İSTANBUL’A GETİRİLECEKLER

Türk denizcilerin 2-3 gün içinde İstanbul’a getirileceği ve seyahat gününe kadar hepsinin güvenli bir noktada tutulacağı bilgisi alındı.

 

ŞİRKET YETKİLİSİ HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ETTİ

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan CNN Türk ekranlarında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Karsan, “Sağ salim kurtardık, inanır mısınız 3 haftadır doğru dürüst uyumadık. 15 personel sağ salim teslim alındı. Stresli bir dönemdi bizim sessiz kalmamız gerekiyordu görüşmelerin sağlıklı ilerlemesi adına. Biz sorumluluğumuzu yerine getirip personelimizi geri aldık. 15’inin de sağlıkları yerinde. Bu süreç içerisinde ailelere psikolojik destek sağlandı. Aileler şu anda çok mutlular eşlerinin kardeşlerinin gelmelerini bekliyorlar. Sağlık kontrolleri ve COVID testleri olacak hükümetimize de teşekkür etmek istiyorum. Bize her konuda destek verdiler. Şu an hala Nijerya’dalar orada tutuluyorlardı şu an itibarıyla ekiplerimiz tarafından teslim alınmış durumdalar. O bölgede bu eylemler para elde etmek için yapılıyor. Şirket olarak elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik.”

NE OLMUŞTU?

Nijerya açıklarında M/V Mozart isimli gemi, korsanlar tarafından rehin alınmıştı. Korsanlar, 19 personelden 15 Türk personeli yanlarına rehin alarak gemiyi terk etmişti. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüştü. Kanlı baskından sonra Türkiye, Nijerya açıklarında deniz haydutlarının saldırısına uğrayan geminin kaçırılan mürettebatın kurtarılması için bölgedeki tüm büyükelçilikleri kanalıyla seferberlik ilan etmişti.

3 TÜRK 30 OCAK’TA GELMİŞTİ

Gemi, 3 personelle Gabon’un Port-Gentil Limanı’na hareket etmişti. 3 personel ise 30 Ocak tarihinde uçakla Türkiye’ye getirilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir