Nihat Özdemir: “VAR sistemimiz çok iyi, UEFA takdir ediyor”

featured

Türkiye’de birçok takım Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden şikâyetçi durumda. En son Fenerbahçe, Galatasaray derbisindeki ofsayt kararına isyan etti. Sarı-lacivertliler, benzer durumların yaşanması halinde dosyayı Avrupa’ya taşıyacağını açıkladı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise tartışılan VAR sisteminin devam edeceği mesajını verdi. Özdemir, “Hakem maçın her karesine hakim olamıyor. Onu dışarıda 10 bin göz izliyor. VAR sistemiyle futbola teknoloji geldi. VAR hakemleri kameralardan olayı tespit ediyor.” dedi.

“UEFA’NIN DA TAKDİRİNİ KAZANAN BİR SİSTEM KURDUK”

VAR sisteminin UEFA’da da devamlı tartışıldığını, geliştirilmeye çalışıldığını anlatan Başkan Özdemir, “Bizim kurmuş olduğumuz VAR sistemi, UEFA’nın da takdirini kazanan bir sistem. İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya, İtalya her yerde VAR sistemi tartışılıyor. Çünkü, bir olay var ve karar verici insanlar var.” dedi.

“VAR’I İKİYE AYIRIYORUM”

VAR tartışmalarının bütün dünyada olduğunu belirten Özdemir, “VAR’ı ben ikiye ayırıyorum. İlki ofsayt kararları. Orada işin içine matematik giriyor. Sistem çizgiyi çiziyor. İkincisi, penaltı ve kart kararları. Ele değmeler, fauller ya da kırmızı kartlar tartışmaya açık. Bütün dünyada bu var.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir