Nihat Özdemir: Ana hedefimiz gelecek sezonu seyircili oynatabilmek

featured

Nihat Özdemir’in açıklamaları şu şekilde:

“ANA HEDEFİMİZ GELECEK SEZONU SEYİRCİLİ OYNATMAK”

“Ana hedefimiz 2020/21 sezonunu seyircili oynatabilmek. Stadyumların tam kapasitesinin kullanılmasını zor görüyorum. %40, %35 kapasiteyle seyircili oynatmak en büyük hedefimiz. Devletimizin izni de gerekli.”

BAŞAKŞEHİR’İN ŞAMPİYONLUĞU

“Başakşehir mutlu sona ulaştı. 4 senedir gelip gelip şampiyonlukları veriyorlardı. Bu sefer inat ettiler, direndiler ve büyük mücadele ettiler. Sonunda hakkıyla şampiyonluk kazandılar.

Başakşehir pazar günü bir tören düzenlemiş, inşallah kupalarını vereceğiz. Biz de federasyon, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım olarak gideceğiz. Hak ettikleri kupayı kendi ellerimizle hem futbolculara, hem yönetim kurullarına teslim edeceğiz.”

YENİ YABANCI KURALI HAKKINDA

“TFF, kararı aldı ve uygulayacak. Birçok kulübümüz Tahkim’e gitti. Değişik bir karar çıkarsa tabii ki oturup gözden geçireceğiz fakat Tahkim Kurulu yönetimi onarsa müracaatları reddederse 2020/21 sezonu 8 yabancıyla oynanacak.

“KULÜPLERİMİZ NEDEN İTİRAZ EDİYOR ANLAMADIM”

Kulüplerimizin birçoğu neden itiraz ediyor anlamadım. 2019/20’de oynanan bütün maçlarda ilk 11’lerde yabancı sayılarının ortalaması 7.52. Bizim rakam 8. Neden bu 7.52 varken, 8 demişken bu itirazları yapıyorlar.

“KOLAY YOLDAN ’11 YABANCI OYNATALIM’ DİYORLAR, TFF BUNA ‘HAYIR’ DEDİ VE DUR DEMESİNİ BİLDİ”

Hem medyaya, hem de kulüp yöneticilerine sesleniyorum. 8 yabancı diye bakmasınlar. Birçok alt noktası var. Türk futboluna önem verdiğimiz kadar, altyapıdan gelene de önem veriyoruz. Mali şartlarda FFP’ye göre kulüpler maddi durumlarını ayarlamalılar.

Kolay yoldan ’11 yabancı oynatayım’ diyorlar. TFF, buna ‘Hayır’ dedi ve dur demesini bildi.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir