Netflix’in en iyi dizilerinden Dahmer’e konu olan seri katil Jeffrey Dahmer kimdir?

Netflix'te yayına giren Monster: The Jeffrey Dahmer Story adlı mini dizi çarpıcı konusuyla izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Gerçek bir seri katilin hayatının anlatıldığı dizi merak konusu oldu. Peki Jeffrey Dahmer gerçekte kimdir?

featured

Netflix’in yeni projelerinden Dahmer oldukça ilgi çekti. Bir seri katilin hayatını anlatan bu korku dizisi, 10 bölüm olarak izleyici karşısına çıktı. Netflix’in mini dizisinin konu olduğu Dahmer kimdir, gerçekte böyle biri var mı?

JEFFREY DAHMER KİMDİR?

Netflix dizisi ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’de hayatının konu olduğu seri katil Jeffrey Dahmer 1978 ile 1991 yılları arasında 17 kişiyi öldürdü.

Amerika’da 1978 ile 1991 yılları arasında 17 kişiyi öldüren seri katil Jeffrey Dahmer’in hayatını anlatan Evan Peters’ın başrolünde olduğu yeni Netflix yapımı “Monster: The Jeffrey Dahmer Story” Netflix’te ilk haftasında en çok izlenen dizi oldu.

Dizinin ilk beş günde 196.2 milyon saat izlenmesinin ardından Dahmer’in hayatı da merak konusu oldu.

Milwaukee, Wisconsin’de 21 Mayıs 1960’ta Lionel ve Joyce Dahmer’ın oğlu olarak dünyaya gelen Dahmer, 14 yaşında cinayet ve nekrofili üzerine hayaller kurmaya başladığını itiraf etti.

Daha sonra babasının zoruyla disipline girmesi için orduya yazılan Dahmer, bir yıl içinde ordudan atıldı.

Dahmer, 1978’de ilk kurbanını öldürdü. Dahmer, 1993 yılında Inside Edition’a verdiği bir röportajda, “Bunun yanlış olduğunu her zaman biliyordum. İlk cinayetim planlı değildi” açıklamasını yaptı.

Jeffrey Dahmer kurbanlarıyla genellikle barlarda, otobüs duraklarında, alışveriş merkezlerinde ve yetişkin kitapçılarında buluşuyordu. Dahmer, 1978 ve 1991 yılları arasında 16 kişiyi daha öldürdü. Seri katil Dahmer’in nekrofili ve yamyam olduğu biliniyor.

Dahmer, 1992 yılında görülen davada 15 kez birinci derece cinayetle suçlandı ve tüm suçlamalardan kabahatli bulunarak 15 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Wisconsin’deki Columbia Islahevi’ne gönderilen Dahmer’in, 28 Kasım 1994’te aynı cezavindeki mahkum Christopher Scarver tarafından öldürüldü. Dahmer’in cesedi yakıldı ve külleri ailesine verildi.

Netflix’in mini dizisi Jeffrey Dahmer konusu ne, oyuncuları kim? Jeffrey Dahmer hikayesi gerçek mi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir