“Şakkadanak satacaksın” demişti! Merkez Bankası’nın dövize müdahale şekli akıllara Necmettin Batırel’i getirdi…

featured

Merkez Bankası, yaptığı açıklamayla döviz piyasalarında oluşan sağlıksız fiyatlamalar nedeniyle döviz satım yoluyla müdahale edildiğini açıkladı.

14 TL sınırından dönen dolar kuru, gece boyu 13 liranın üzerinde dalgalanırken bu sabah saatlerinde 13,50-13,60 bandındaydı.

Merkez Bankası’nın müdahalesinin ardından 13,06 TL’ye kadar geriledi.

Merkez Bankası’ndan döviz kuruna doğrudan müdahale! Dolar 13 TL’nin altına geriledi…

AKILLARA NECMETTİN BATIREL GELDİ

Ekonomist Necmettin Batırel’in “Doları düşürmek için piyasaya şakkadanak 10 milyar dolar sürerim” tezine uygun yapılan müdahale doların ateşini söndürmeye yetmedi.

2016 yılında doların 3.50’yi görmesiyle birlikte CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan ekonomist gazeteci Necmettin Batırel’in dolar yorumu sosyal medyada ti’ye alınmıştı. Dolar’ın piyasadaki yükselişinin önlemesi konusunda öneride bulunan Necmettin Batırel, “10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet! Hiç beklemedik bir hareket… Niye satıyor nasıl satıyor? ‘Hani rezervi düşüktü’ filan derler? ‘Demek ki rezervleri varmış’ diyecekler normal şartlarda. Dolar mutlaka düşecek… Ama biraz yavaş düşürecekler. Ardından bir 10 milyar daha satarım! 20… Yetmedi bir 10 daha satarım biter olay” ifadelerini kullanmıştı.

İşte o anlar:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir