Necip Hablemitoğlu suikastının zanlısı Nuri Gökhan Bozkır Ukrayna’da bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili son dakika bilgisini paylaştı.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır’ın Ukrayna’da MİT tarafından bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

“Necip Hablemitoğlu FETÖ’nün devlet içerisindeki kadrolaşmalarını anlatan Köstebek isimli kitabını yayınlayamadan öldürülmüştü. MİT uzunca süredir bu suikastın zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır’ın izini sürüyordu. İstihbaratımızın bu kişinin Ukrayna’da saklandığını tespit etti. Bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda Zelenskiy ile de bunu konuştuk. Bu kişi Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor.”

https://twitter.com/RTErdogan/status/1486435557295235076?s=20

 

“ÜLKEMİZ ADALETİNE HESAP VERİYOR”

Bu kişi Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor. İstihbarat teşkilatımızın buradaki yakın markajı, muhataplarıyla olan sıkı diyologlarla birlikte bu iş neticelendi. FETÖ ile irtibatı yanında DEAŞ terör örgütüne silah ve mühimmat temin ettiği bilinen bir kişi. Bu olayın zanlısının yakalanıp ülkemize getirilmesi geçmişteki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılma konusundaki kararlığımızın bir ispatıdır. Devletimize ve milletimize ihanet eden şebekelerin her zaman oyunlarını bozduk. Güvenlik meseleleri bizim için bir bütündür. Her çeşidinden terör örgütü ve suç şebekesiyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk adaleti önüne gelip hesap vermekten kurtulamayacaksınız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir