Nazmi Arıkan ve Şerif Eker cinayetininin zanlısı Ufuk Akçekaya’nın ifadesi ortaya çıktı: ’10 milyon dolar verecek’

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i, Çanakkale'deki çiftliğinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Tokatspor Kulübü'nün eski Başkanı Ufuk Akçekaya'nın (48) detaylı ifadesi ortaya çıktı.

featured

Çifte cinayet şüphelisi Ufuk Akçekaya, ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini, Arıkan ve şoförünün maskeli bir kişi tarafından öldürüldüğünü öne sürerek suçlamaları kabul etmedi. Ancak evdeki lamba anahtarında ve Nazmi Arıkan‘ın arabasında kanlı parmak izi çıktı. Akçekaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sabah’taki habere göre; Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren Akçekaya, “Nazmi Arıkan’ı 2015’ten beri tanırım. Kendisi ile aramızda ticari ilişki mevcuttu. Nazmi Arıkan sahibi olduğu eğitim kurumlarını 10 yıl süre ile yaptığımız anlaşma sonucu isim hakkı şeklinde verdi.”

“3. yılın sonunda 130 bin liralık borcunu tahsil edemediği gerekçesiyle anlaşmayı sona erdirdi. Bu süreçten sonra benim ticari ilişkilerimle ilgili büyük bir kaos meydana geldi. Bu kaos neticesinde itibari olarak zarar gördüm.”

“Bu sözleşmenin temmuz ayında sona erdirilmesi nedeniyle veliler tarafından ve kurumumuz ile ilgili diğer alacaklılar tarafından çok fazla sıkıştırıldık. Ücret iadesi ve kayıt iptalleri gerçekleşti. Maddi ve manevi yönden büyük bir zarara uğradım” dedi.

Nazmi Arıkan cinayetinde flaş gelişme! O görüntüler ortaya çıktı!

“10 MİLYON DOLAR VERECEK”

Ufuk Akçekaya ifadesinde şunları söyledi: “Benim Nazmi Arıkan’dan 5 milyon dolar, Beykent Kolejlerinden ise 8.8 milyon dolar alacağım bulunmaktaydı. Fahrettin Ceylan isimli tanıdığım kişi bayramın ikinci günü olan Facetime uygulaması üzerinden beni arayarak Nazmi Arıkan’ın Gelibolu’daki çiftliğinde bana 10 milyon dolar değerinde altın ve nakit para vereceğini söyledi.”

“Nazmi’nin beni beklediğini, bayramın üçüncü günü olan 11 Temmuz’da gitmemi ifade etti. Bu tarihten 10 gün kadar önce Fahrettin Ceylan yine beni aradı ve bu konu ile ilgili anlaşma sağlanabileceğini, kendisinin Nazmi ile görüşeceğini bana söylemişti.”

ÇİFTLİKTE VE ŞÜPHELİNİN EVİNDE AYNI BIÇAKLAR BULUNDU

Çiftlikte ele geçirilen ‘Taner Mahan’ yazılı kanlı bıçağın aynıları şüpheli Akçekaya’nın Etiler’deki evinde yapılan aramada da bulundu.

Aynı üretim kanalından çıktığı düşünülen 10 adet benzer bıçak hakkında da ifade veren Akçekaya, “Ben ikametimde ele geçirilen bıçakları 2020 yılının Aralık ayında 2021 yılbaşı için hediyelik olarak Fahrettin Ceylan ile birlikte yaptırdık.”

“İkamette ele geçen bıçakları pandemi dolayısıyla sahiplerine teslim edemedim. Ben kendimin hediye edeceklerimi ikametime getirdim. Fahrettin Ceylan ise kendi tanıdıklarının isimleri yazan bıçakları teslim aldı. Taner Mahan isimli kişi Fahrettin Ceylan’ın finansçı arkadaşıdır.”

“Ben kendisi ile 2-3 kez yüz yüze görüştüm. Bunun dışında kendisini çok fazla tanımıyorum. Olay yerine bu bıçak ne şekilde geldi bilmiyorum. Bu ayrıntı eylemi Fahrettin Ceylan ve ekibinin yaptığının kanıtıdır” dedi.

CiNAYETTEN SONRA MUSLUKTA KAN LEKELERİNİ YIKAMIŞ

Cinayetin işlendiği çiftlik evinde olaydan sonra elindeki kan lekelerini muslukta yıkadığı ve daha sonra kağıt havluya sildiği ortaya çıkan Akçekaya, “Tekrar etmem gerekirse ben hatırladığım kadarıyla ikametten elimi yıkadıktan sonra çıktım” dedi. Çiftlik evinde salonun aydınlatmasını sağlayan lamba anahtarında ve Nazmi Arıkan’ın arabasında kanlı parmak izi bulunan Akçekaya, “Bu izin ne olduğunu tam olarak hatırlamıyorum” diye yanıt verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir