Nazmi Arıkan cinayetinde flaş gelişme! O görüntüler ortaya çıktı!

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli Köyü'ndeki hayvan çiftliğinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya'nın cinayetten birkaç saat önceki görüntülerine ulaşıldı.

featured

Ufuk Akçekaya’nın görüntülerde, Gelibolu’ya siyah gömlek ve siyah pantolonla geldiği görülürken, cinayetin ardından ise mavi şort ve siyah gömlekle İstanbul’daki evine girdiği belirlendi.

“KATİLİ GÖRDÜM”

Sabah’taki habere göre; Jandarma’da susma hakkını kullanan, Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifade de ise “katil ben değilim” diyen Tokatspor Kulübü Başkanı Kimya öğretmeni Ufuk Akçekaya, “Eve gittiğimde iki kişi yerde yatıyordu. Katilin elinde silah vardı beni görünce dışarıya fırlattı” dedi.

Dün Akçekaya’nın savcılıkta verdiği bilgiler doğrultusunda JASAT timleri bölgede yeniden arama başlattı. Ancak Akçekaya’nın iddialarının aksine bölgede başka bir delile ulaşılamadı.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan, 2016 yılında iddiaya göre Altunizade, Beylikdüzü, Libadiye ve Mimaroba’da kurs ve dershaneleri bulunan Kimya öğretmeni Ufuk Akçekaya ile lisans anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Akçekaya, kendi dershanelerinde ciddi bir marka değeri olan “Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları” ismini kullanacak, bunun karşılığında da Arıkan’a 500 bin TL isim hakkı bedeli ödeyecekti.

200 bin TL nakit, aylık 60 bin TL olan ödemeler iddiaya göre bir türlü gerçekleştirilemeyince, Arıkan ve Akçekaya arasında ticari anlaşmazlıklar başladı. Akçekaya, sözleşmedeki şartları yerine getirmemesine rağmen kendi dershanelerinde Nazmi Arıkan’ın ismini kullanmaya devam etti.

ANLAŞMANIN BOZULDUĞUNU DUYURDU

7 Temmuz 2019 tarihinde Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kurumları resmi internet sitesinde, isim hakkı verdikleri Ufuk Akçekaya ile anlaşmanın bağlayıcı hükümlerini yerine getirmeği gerekçesiyle lisans anlaşmasının tek taraflı sona erdirildiğini duyurdu. Site de ayrıca Akçekaya’nın sahibi olduğu Altunizade Kurs, Beylikdüzü Kurs, Temel Lise, Butik Kurs, Libadiye Kurs, Mimaroba Kurs ve Üsküdar Temel Lise ile hiçbir ticari, hukuki ve marka ilişkisinin kalmadığı velilere bildirildi.

BİRÇOK ÖĞRENCİ KURSU BIRAKTI

Lisans anlaşmasının sona erdiğini öğrenen birçok öğrenci velisi, eğitimden memnun olmadıklarını gerekçe göstererek çocuklarını dershanelerden aldı. Ufuk Akçekaya, anlaşmanın sona ermesi ve Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kurumları’na ait eğitim kitaplarını temin edememesi nedeniyle ekonomik çıkmaza girdi.

TEHDİTLER BAŞLADI

Şartları yerine getirdiğini ileri süren Ufuk Akçekaya ekonomik sıkıntısının sorumlusu olarak gördüğü Nazmi Arıkan’a kin beslemeye başladı. İddiaya göre Akçekaya, sürekli Arıkan’ı telefonda tehdit etmeye başladı.

ÇİFTLİK KURDU

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Arıkan, tehditler ve isim haklarının kullanım haklarından doğan ticari anlaşmazlık nedeniyle Ufuk Akçekaya’dan şikayetçi oldu. Ancak Akçekaya, tehditlere devam etti. Sakin bir hayat yaşamak isteyen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Arıkan, birkaç yıl önce tüm işlerini oğlu Kurtuluş Arıkan’a devretti ve Gelibolu İlçesi’ne bağlı Karainebeyli Köyü’ne 2 kilometre uzaklıktaki 500 dönümlük arazisinin üzerine büyük ve küçükbaş hayvan çiftliği kurarak zamanının büyük bir kısmını burada geçirmeye başladı.

NEREDE YAŞADIĞINI ÖĞRENDİ

Nazmi Arıkan’a olan kin ve düşmanlığını sürdüren öğretmen Ufuk Akçekaya, Arıkan’ın bir yıl önce yanında çalışmaya başlayan şoförü Şerif Eker ile birlikte bayramdan bir gün önce çiftliğe geldiği bilgisine ulaştı.

KEŞİF YAPIP İSTANBUL’A GERİ DÖNDÜ

Akçekaya dikkat çekmemek için İstanbul’dan otobüsle 11.07.2022 tarihinde Gelibolu’ya geldi. Terminal çevresinde yaklaşık bir buçuk saat oyalanan Akçekaya, daha sonra ticari taksi ile Nazmi Arıkan’ın yaşadığı Karainbeyli Köyü’ne geldi ve araçtan inmeyerek çiftlik etrafında keşif yaptı. Akçekaya, o gün araçtan hiç inmedi ve adeta infazı en ince ayrıntısına kadar planladı. Daha sonra taksi ile Gelibolu’ya dönenen Akçekaya, 24.00 sıralarında otobüse binerek İstanbul’a geri döndü.

TARLADA GİZLENDİ

Beşiktaş’taki evine giden ve yanına bir valiz alan Akçekaya, 12.07.2022 tarihinde 19:00 sıralarında otobüsle tekrar Gelibolu’ya geldi. Minibüsle ile Eceabat’a giden Akçekaya buradan taksiye binerek şoföre Karainbeyli Köyü’ne götürmesini istedi. 20:30 sıralarında çiftlik yakınlarında bulunan ay çiçeği tarlasında araçtan inen Akçekaya, ayçiçeklerinin arasında saklanarak çiftliği gözetledi.

Nazmi Arıkan, Şerif Eker ve bir kişinin bahçede yemek yediğini gören Akçekaya, yaklaşık iki buçuk saat ay çiçeği tarlasında bekledi. 23:30 sıralarında şoför Şerif Eker’in diğer kişi ile birlikte çiftlikten ayrıldığını gören Akçekaya, gizli bir şekilde bahçeye girdi.

Nazmi Arıkan cinayetinde düğüm çözüldü! Taksici konuştu

KARŞISINDA GÖRÜNCE TELEFONA SARILDI

O sırada evin salonunda bulunan Arıkan, bahçede bir kişinin belirdiğini fark edince telefona sarıldı. Arıkan, şoförü Şerif Eker’e telefonda sadece “acil yetiş” diyebildi. İçeriye giren Akçekaya, yanında getirdiği bıçakla Arıkan’ı öldürücü 30 olmak üzere toplam 62 bıçak darbesiyle infaz etti.

SIRTINDAN BIÇAKLADI

Kaçmaya hazırlanan Akçekaya, camdan bir aracın çiftliğe girdiğini görünce kapının arkasına gizlendi. Şoför Şerif Eker araçtan inerek eve koştu ve patronunun yerde yattığını görünce eğilerek müdahale etmek istedi. Bu sırada arkadan yaklaşan Akçekaya 38 bıçak darbesiyle Eker’i de öldürdü.

ÜZERİNİ DEĞİŞTİRDİ, TÜPÜ AÇIK BIRAKTI

Soğukkanlı bir şekilde odalarda bir süre dolaşan Akçekaya, önce evin mutfak tüpünü ve fırını açarak evde yangın çıkartmaya çalıştı. Fakat kibriti ateşleyemeyince bundan vazgeçti. Daha sonra kapıda duran Nazmi Arıkan’a ait pikaba bindi. Anahtarı üzerinde bulamayan Akçekaya araçta inip geldiği yönde kaçmaya başladı. Ay çiçeği tarlasında; üzerindeki kanları temizleyen Akçekaya, çantasında getirdiği mavi renkli şort ve siyah tişörtünü giyip taksiciye kendisini bıraktığı yerden almasını istedi.

İSTANBUL’A GERİ DÖNÜP CANLI YAYIN YAPTI

00:50 de taksiyle terminale gelen Akçekaya, Gelibolu’dan ayrılarak İstanbul’a gitti. Beşiktaş’taki evine geçen Akçekaya, kendisini aklamak için daha cinayet ortaya çıkmayan sabah saatlerinde sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak olayı yalanladı.

CESETLERİ KAHYA BULDU

Nazmi Arıkan ve Şerif Eker’in öğleye kadar evden çıkmadığı fark eden ve yedikleri balıktan zehirlenmiş olabileceğini düşünen kahya Murat Gülme çiftlik evinin kapısını açınca salonda korkunç manzara ile karşılaştı. Kan gölüne dönen evde Arıkan ve Eker’in yerde yattığını gören Gülme, hemen Jandarma’ya ve 112’ye bilgi verdi.

KISA SÜREDE TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından Çanakkale Jandarma Alay Komutanlığı, cinayetin çözümlenmesi için JASAT timlerinden oluşan özel bir ekip kurdu. Cinayeti araştırmaya başlayan tecrübeli dedektifler, bölgedeki kamera görüntülerinden Tokat Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda eğitim kurumları sahibi kimya öğretmeni Ufuk Akçekaya’nın olay mahalline olaydan bir kaç saat önce otobüs ile geldiği, Arıkan ile geçmişten alacak verecek meselesi nedeniyle husumetli olduğunu belirledi.

TOPRAĞIN ALTINDA BIÇAK BULUNDU

Olay yerinde yapılan incelemede ise ayak izlerini takip eden JASAT timleri; ay çiçeği tarlasında detektörlerle yapılan aramada yerin 25 santim altına görülmüş kanlı bir bıçak buldu.

EVİ ÖNCE TESPİT EDİLEMEDİ

Ufuk Akçekaya’nın kayıtlı adres bilgilerine ulaşamayan JASAT timleri İstanbul’da Esenler ve Alibeyköy’deki tüm kamera görüntülerini incelemeye aldı. Kamera görüntülerinden yola çıkan ekipler; Akçekaya’nın bindiği taksinin şoförünün ifadesine başvurdu. Şoför, Akçekaya’yı Etiler Semtinde bulunan Tuğcular Sokağa bıraktığını söyledi.

BIÇAKÇININ İFADESİNE BAŞVURULDU

Bıçağın hediyelik özel bir bıçak olduğunu ve üzerinde isimler yazdığını da tespit eden JASAT timleri İstanbul’a giderek bıçak ustasının da ifadesine başvurdu. Bıçağı inceleyen usta, bıçakları Tokatspor kulübü başkanı ve aynı zamanda eğitim kurumları sahibi Ufuk Akçekaya’nın siparişi üzerine yaptığını anlattı.

EVİNDE AYNI BIÇAKTAN 14 TANE DAHA BULUNDU

Kamera görüntülerinden ve suç delillerinden yola çıkan JASAT timleri, Ufuk Akçekaya’nın Tuğcular Sokak’taki evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda olayda kullanılan bıçağın aynısından 14 tane daha ele geçirilirken, Akçekaya gözaltına alındı.

“BEN YAPMADIM” DEDİ

Jandarma’daki sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyen Akçekaya, Jandarma’da susma hakkını kullandı ve bildiklerini Cumhuriyet Savcılığı’na anlatacağını söyledi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye’ye sevk edilen Akçekaya, suçlamaları kabul etmedi.

Kendisine komplo kurulduğunu iddia eden Akçekaya, savcılıkta verdiği ifadesinde “Ben alacağımı almak için çiftliğe geldim. Eve geldiğimde ikisi de yerde yatıyordu. Beni gören bir kişi elindeki silahı dışarıya fırlatarak, olay yerinden kaçtı” dedi.

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla akşam saatlerinde JASAT timleri tekrar metal detektörlerle bölgede delil aradı. Fakat Akçekaya’nın iddialarının aksine bölgede silah bulunamadı.

İfadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkeme sevk edilen Akçekaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir