NATO’dan Ukrayna’ya siber güvenlik ve ekipman yardımı yapma kararı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Ukrayna'ya biyolojik, kimyasal, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı koruma sağlamak için siber güvenlik ve ekipman yardımı yapma kararı aldık." dedi.

featured

Rusya-Ukrayna savaşı gündemi ile toplanan NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi bugün Brüksel’de başladı. Liderler basına kapalı gerçekleştirdikleri toplantı sonrası ortak bir bildiri yayınladı.

Yayınlanan ortak bildiride, “Çin de dahil olmak üzere tüm devletleri, BM Şartı’nda yer alan egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkeleri de dahil olmak üzere uluslararası düzeni korumaya, Rusya’nın savaş çabalarını desteklemekten kaçınmaya ve Rusya’nın yaptırımları delmesine yardımcı olacak herhangi bir eylemden kaçınmaya çağırıyoruz. Çinli yetkililerinin son zamanlarda yaptığı açıklamalardan endişe duyuyoruz ve Çin’i, Kremlin’in özellikle savaş ve NATO hakkındaki yanlış söylemlerini büyütmeye son vermeye, çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

RUSYA EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ BEDELLER ÖDEYECEK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg zirve sonrası yaptığı açıklamada, “Ukrayna halkı işgale büyük bir cesaretle direniyor. Özgürlükleri için savaşıyorlar. Biz de onlarla birlikte duruyoruz. Zelenski tutkulu bir mesaj gönderdi, NATO müttefiklerine verdikleri destek için teşekkür etti, daha fazla destek istedi. Rusya’ya emsali görülmemiş bir bedel ödetmeyi sürdüreceğiz.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

4 MUHABERE GÜCÜ DAHA KONUŞLANDIRILACAK

“4 muharebe gücü daha konuşlandıracağız. Avrupalı müttefiklerimiz ve Kanadalılar da çabalarını arttırdı. Buna eşi benzeri görülmemiş 5 uçak gemisi grubu da dahil. Karada çok daha fazla askerimiz olacak ittifakın Doğu kanadında. Yüksek hazırlıkta tutacağız bunları. Havada ise daha fazla jet kullanacağız. Denizde ise uçak gemisi gruplarımız olacak. Ciddi sayıda savaş gemimiz olacak. Siber güvenliğimizi de kuvvetlendireceğiz. Bugün müttefik liderler Ukrayna’ya daha fazla destek vermeyi de kabul etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir