NATO’dan İsveç ve Finlandiya’ya üyelik daveti!

NATO ülkelerinin liderleri, İsveç ve Finlandiya'yı ittifaka katılmaya davet etme kararı aldı ve katılım protokollerini imzalama konusunda uzlaştı.

featured

İsveç ve Finlandiya Madrid Zirvesi’nde NATO üyeliğine davet edildi. NATO ülkelerinin liderleri, İsveç ve Finlandiya’yı ittifaka katılmaya davet etme kararı aldı ve katılım protokollerini imzalama konusunda uzlaştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO için iyi bir anlaşma. Çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NATO: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK

NATO üyeleri Madrid Zirvesi’nde, Rusya’ya karşı Ukrayna’ya siyasi ve maddi desteği devam ettirmeyi taahhüt etti.

NATO, Rusya’nın müttefik güvenliğine en önemli ve doğrudan tehdit olarak tanımladı. NATO Zirvesi bildirisinde, “Rusya Federasyonu, müttefiklerin güvenliğine, Avro-Atlantik bölgesindeki istikrar ve barışa en ciddi ve doğrudan tehdittir.” vurgusu yapıldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Madrid Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, müttefiklerin yeni Stratejik Konsept belgesini kabul ettiğini duyurdu.

“RUSYA DİREKT TEHDİT”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Rusya, 2010’daki stratejik konseptte dış ortak iken şimdi direkt tehdit olarak tanımlanıyor.” dedi.

Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya davet için karar alacağız

‘TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDERİZ’

Stoltenberg, “Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO için iyi bir anlaşma. Çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Liderler Ukrayna’ya çok güçlü bir destek mesajı gönderdiler. Ukrayna’ya daha fazla askeri malzeme, silah ve ağır silah gönderilecek.” mesajını verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir