İlk defa bir NATO ülkesi Türkiye’den SİHA satın alıyor! Bu ay teslim edilecek

Ermenistan ve Azerbaycan savaşından sonra Ukrayna'da dikkatleri çeken Bayraktar TB2 SİHA'lar için ülkeler sıraya girmeye başladı. Türkiye'den SİHA alan ilk NATO ülkesi olan Polonya'nın Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz, "Polonya ordusu, ekim ayı içerisinde Bayraktar TB2 insansız hava araçları ile donatılacak" dedi.

featured

Türk Siha‘ları Bayraktar TB2, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşın ardından Ukrayna’da da Rus güçlerine verdiği kayıplarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Durum böyle olunca pek çok ülke ordusunu modernize edebilmek adına Bayraktar TB2 satın alabilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

POLONYA, ORDUSUNU BAYRAKTAR TB2 İLE DONATIYOR

Türkiye’den SİHA satın alan ilk NATO üyesi ülke olan Polonya, Bayraktar TB2’nin orduda kullanıma girmeye hazırlandığını duyurdu. Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz, “Polonya ordusu, ekim ayı içerisinde Bayraktar TB2 insansız hava araçları ile donatılacak” dedi.

‘ORDUNUN MODERNİZASYONU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Bayraktar’ların orduya dahil edilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Skurkiewicz, “Bu dronların gerçek tehditlerde ve gerçek savaşta nasıl performans gösterdiğini gözlemliyoruz. Silahlı kuvvetlerin modernizasyonunun çok önemli bir unsuru” ifadelerini kullandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir