NATO Genel Sekreteri Stoltenberg duyurdu! 3’lü zirve 12 Haziran’da

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Stoltenberg görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, İsveç, Türkiye ve NATO'nun 12 Haziran'da tekrar bir araya geleceğini belirtti.

featured

Tarihi seçimler geride kalırken geçtiğimiz gün yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de Göreve Başlama Töreni’ne katıldı. Burada biçok ülkeden devlet başkanı yer alırken NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Külliye’de yer alan davetliler arasındaydı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliye’de görüşme gerçekleştirdi. Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

3’LÜ ZİRVE 12 HAZİRAN’DA

Stoltenberg, görüşme sonrası şunları söyledi:

“Türkiye önemli bir ülke NATO için ve NATO’ya katkıları çok büyük. Buna barış gücü orduları da dahil gerilimin yüksek olduğu yerde görev alıyorlar. Türkiye’ye teşekkür ediyorum Kosova’ya ekip gönderdikleri için. Türkiye NATO’nun Irak güçlerine de yardımcı oluyor. NATO’nun Macaristan’daki güçlerine de eğitim veriyor. Ukrayna’ya güçlü destekte bulundu.

İsveç’in NATO üyeliğini de konuştuk. Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var. Başka hiçbir ittifak üyesi saldırıya uğramadı. İsveç somut adım attı. İşven anayasasında değişikliğe dair, teröre karşı adımlar atmak da var. Yeni terör yasası yürürlüğe girdi ve bu yüzden İsveç kendine düşen sorumlulukları yerine getirdi.

“İSVEÇ’TE NATO VE TÜRKİYE’YE KARŞI GÖSTERİLER YAPILDI”

Şunu da anlamak gerekir İsveç’te NATO ve Türkiye’ye karşı gösteriler yapıldı. Bizim demokratik toplumumuzda gösteri özgürlüğü en büyük değerlerimizden biri. Ancak şunu hatırlamak lazım gösterilerin neden yaşandığını bilmek gerekiyor. Organize eden kişiler İsveç’in NATO’ya girmesini engellemeye çalışıyor.

Biz bunların başarılı olmasına izin vermemeliyiz. Geçen zirvede Türkiye İsveç ve Finlandiya üçlü mutabakatı imzaladı. Bunun için de kalıcı mekanizmalar da dahildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ben bugün kalıcı ortak mekanizmaların tekrardan buluşması üzerine haftaya 12 Haziran’da bir araya gelmesi üzerine anlaştık. Bu İsveç’i daha güvenli hale getirecek.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir