Narkotik şube neden hedefte? Kılıçdaroğlu kimleri kurtarmaya çalışıyor?

Son yıllarda Türkiye, tarihinin en büyük narkotik operasyonlarına imza atıyor. Terör örgütü PKK'nın en önemli gelir kalemi olan uyuşturucu ticaretini bitiren Türkiye, aynı zamanda dünyanın en büyük narko-devletine dönüşen Suriye'nin de uyuşturucu ticaretine darbe vuruyor. Uyuşturucudan gelir sağlayan suç örgütlerinin ise hedefinde Türk Emniyet'i var.

Tarihinin en büyük narkotik operasyonlarıyla topraklarında uyuşturucu ticaretini bitme noktasına getiren Türkiye’de, uyuşturucu baronları kendilerini kurtarmak için siyasiler üzerinden harekete geçti.

PKK terör örgütünün en büyük finansman kaynağı olan uyuşturucu ticareti, üst üste yapılan operasyonlarla bitirilmiş, örgütün Kandil’deki elebaşları maddi zorluk yaşadıklarını belirterek yardım talebinde bulunmuştu.

Öte yandan Türkiye’de gençleri zehirleyen ticaretin başındaki isimler de emniyet güçlerinin operasyonlarıyla tutuklanmış ve hapse atılmıştı.

İçişleri Bakanı Soylu, bu çalışmalardan şöyle bahsetmişti:

“2021 yılında Cumhuriyet tarihi rekorlarını kırarak 22 ton 234 kilogram eroin, 2 ton 841 kilogram kokain ele geçirdik. 2021 yılında ayrıca 5 ton 518 kilogram metamfetamin, 8 milyon 454 bin 308 adet sentetik ecza ele geçirdik. Bunlar da Cumhuriyet tarihi rekorlarıdır. Geçen yıl 70 milyon kök kenevir yakaladık.”

“Uyuşturucuya bağlı ölümleri 941’den 314’e düşürdük. 2021 senesinde rakamlar 190’larda. Adli Tıp Kurumu’nun rakamları 3-4 ay geriden geliyor. Bu düşüş devam edecektir. 2016 yılında 88 bin uyuşturucu operasyonu gerçekleştirirken 2021 yılında bunu 3 katına çıkartarak 217 bine çıkardık.”

 

KILIÇDAROĞLU’NUN ‘OPERASYON YAPILMIYOR’ ÇIKIŞI

Türkiye’nin dünyaya örnek olan uyuşturucuyla mücadelesinin memnun etmediği tek isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Emniyet güçlerini ‘uyuşturucu baronları ile mücadele etmiyorlar’ ifadeleriyle suçlayan Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardında yatan sebep ise bambaşka…

AK Parti iktidarını devirmek için Türkiye’nin en büyük uyuşturucu baronlarından firari Sedat Peker ile işbirliğine giden Kılıçdaroğlu, daha önce pek çok defa Peker’in kokain etkisinde çektiği videolarındaki iddiaları üzerinden Türkiye’yi hedef almıştı.

AMAÇ, PKK VE ESED’İ KURTARMAK MI?

Türkiye’nin uyuşturucu ticaretiyle mücadelesi, sadece Türkiye içinde değil, uluslar arası sularda da devam ediyor. Dünyanın en büyük uyuşturucu üreticisi konumunda olan Esed ailesinin yönettiği Suriye de Türkiye’nin narkotik operasyonlarıyla son zamanlarda ağır darbe alıyor.

Esed’in Avrupa’ya uyuşturucu transferi için kullanmak istediği Türkiye’de tüm kapıları kapalı. Esed ailesinin kuryeliği vazifesini yerine getiren PKK ise Türkiye’de adım atamıyor.

Uyuşturucu transferi ile ayakta duran örgüt, neredeyse bitme noktasına geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarına imza atan emniyet güçleri, uluslar arası sularda da uyuşturucunun peşini bırakmıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Akdeniz’de Esed’in uyuşturucu ticaretine darbe üstüne darbe indiriyor.

Sadece 2021 yılında Esed’e ait 3 tondan fazla uyuşturucu madde, Doğu Akdeniz’deki operasyonlarda ele geçirildi.

HDP’DEN VE ESED’DEN BASKI MI GÖRÜYOR?

Devletin resmi kurumlarında tüm bu rakamlar mevcutken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışının altında son yıllarda çok taviz verdiği PKK ve ESED’in baskısının olduğu iddia ediliyor.

Peş peşe yapılan operasyonlarla bitme aşamasına gelen PKK’nın sözde yönetim merkezi Kandil’den HDP’li isimler aracılığıyla Kılıçdaroğlu’na “Ya bizi kurtarır ya bizimle birlikte o da biter” mesajının iletildiği de kulislerde konuşulanlar arasında.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir