Nagehan Alçı hakime hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı

featured

Nagehan Alçı, bir köşe yazısında hakime hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Savcı, mütalaasında Nagehan Alçı’nın “Kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasından 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hakkı Yalçınkaya’ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Nagehan Alçı hakim karşısına çıktı.

Nagehan Alçı, “İfade hürriyetimi kullandım. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Duruşma savcısı açıkladığı mütalaasında, sanık Nagehan Alçı’nın “Kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

 

”İFADE HÜRRİYETİMİ KULLANDIM. BERAATİMİ TALEP EDİYORUM”

Söz alan şikayetçi hakim Hakkı Yalçınkaya “Sanık eşi hakkında karar verdiğimden haberdar mı?” dedi. Sanık Alçı ise “Haberim yoktur” diye cevap verdi. Yalçınkaya şikayetinin devam ettiğini belirterek “Hrant Dink öldürüldüğü tarihte Malatya’da icra hakimiydim. Ayrıca Dink’in dosyası Yargıtay’da onanmıştır. Ben dosyaya bakmadım. Bir hakimin herhangi bir dosyadan verdiği karar yıllar önce öldürülmüş bir kişinin ölümüne sebep oldu diyerek tarih ve mahkeme kararı gösterilmeden ortaya konulması dalaveredir. Okuyucuyu yanıltmaktır. FETÖ basınının kalıntılarından esinlenerek kocası hakkında verdiğim karar nedeniyle kin ve öfkeyle yazmıştır” dedi. Şikayetçi Yalçınkaya, Kemal Kerinçsiz ile telefon konuşması olmadığını da ifadesine ekledi.
Sanık Nagehan Alçı ise “Bir kerede daha ne kadar haklı olduğumu gördüm. Müştekinin iftirasından haberdar değilim. Kocam üzerinden yapmış değilim. FETÖ medyası iddiasını reddediyorum. Ben açık kaynaklardan araştırma yaparak yazı yazan biriyim, çok net yorum yaptım. Bu faşist zihniyetle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim. FETÖ denen rezil örgüte saklanarak faşist zihniyet gizlenemez. Kocamla alakası yok” dedi.
Şikayetçi Hakkı Yalçınkaya, “Faşist” sözleri üzerine tepki gösterdi. Duruşmada müşteki Yalçınkaya ve sanık Alçı arasında tartışma çıkması nedeniyle hakim duruşma düzenine uymaları konusunda tarafları uyardı. Müşteki Yalçınkaya, tartışmanın ardından tepki göstererek duruşmadan ayrıldı.
Duruşma savcısı mütalaasında, sanık Nagehan Alçı hakkında “Kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti. Duruşma ertelendi.
Kaynak: AA

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir