Müzik yasağına tepki gösteren rapçi Ezhel’den turistlere “Türkiye’ye gelmeyin” çağrısı! Türkiye’yi tüm dünyaya şikayet etti

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarının kaldırıldığını açıklamıştı. Ancak Erdoğan “Gece 24.00’den sonra müzik yayını yapılmayacak. Kaldırdık. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki çeken açıklamalarına sanat dünyasından tepkiler geldi. Ünlü rapçi Ezhel bu tepkilerin en sertini verenlerden biri oldu.

Rapçi Ezhel dün Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısıtlamalar için sokağa çıkma yasaklarını kaldırıp, müziği yasaklamasına dair çok sert bir yazı yayınlayarak karşılık verdi.

Sanatçılardan müzik yasağı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki: #KusuraBakıyoruz

Ezhel’den sert sözler

Sosyal medyada tepkiler sürerken, daha önce de muhalif tavırları nedeniyle göz önünde olan ve daha önce tutuklanan ünlü rapçi Ezhel az önce İngilizce bir yazı yayınladı ve tüm dünyaya Türkiye’yi şikayet etti.

Başarılı sanatçı Ezhel, Türkiye’yi kötülüyorsun diyen haterlarına ise az önce cevap verdi şunları yazdı:

“Sevgili Türkiye’de saat 24:00’ten sonra müzik “dünya müzik günü”nde diktatör tarafından yasaklanmıştır. Bu da her türlü gece hayatının, festivallerin ve konserlerin sonu demektir. “Kimsenin başkalarını rahatsız etmeye hakkı yok” dedi. Türk müzik endüstrisi zaten pandemiden muzdaripti ve bazı müzisyenler intihar etti. Herkesten bu diktatörlük hakkında farkındalık yaratmasını ve Türkiye’ye turizm amaçlı gitmeyi bırakmasını istiyorum. Zaten eğlence de kalmadı. Müziğin rahatsız edici olduğunu düşünen bir toplumun ve devletin parçası olduğum için çok üzgünüm ve utanıyorum.

Geçen hafta 11 polis, polis departmanındaki arkadaşı hakkında bilgi almak isteyen bir kişiyi döverek öldürdü. Görevli doktorlar ve vali kimsenin görmemesi için her şeyi yaptı.

Bu vahşeti artık kamera görüntülerinden biliyoruz. Türk makamları yolsuzluğa bulaşıyor ve insanların acı çekmesi için her şeyi yapıyor. Türk hayatı önemli değil kendi hükümeti için.

Turistlere “gelmeyin” çağrısı

Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak artık bu tek adam/parti rejimini meşru görmüyorum ve herkesi güzel ama acı içinde olan ülkemde olup bitenler konusunda bilinçlenmeye çağırıyorum. Kokain parasıyla camiler inşa etmek, müziği yasaklamak, masumları öldürmek, vergilerimizi çalmak, temel insan haklarımızı elimizden almak, aşırı cinsiyetçilik, kadın nefreti AKP rejiminin 20 yıllık iktidarında başardıklarından sadece birkaçı.”

Ezhel’in İngilizce olarak yayımladığı yazıda ise “Herkesten bu diktatörlük konusunda farkındalık yaratmalarını ve turizm amacıyla Türkiye’ye gitmekten vazgeçmelerini istiyorum” ifadeleri yer aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir