Suriyelilerin TikTok bataklığındaki muz provokasyonuna 11 gözaltı!

featured

CHP’nin ajansı tarafından yönetilen bir YouTube kanalındaki sokak röportajında yaşlı bir kadının “Suriyeliler kilo kilo alıyor, biz muz yiyemiyoruz” sözleri tartışma konusu olmuştu.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Bu sokak röportajının ardından TikTok hesaplarında muz yerken provokasyon amaçlı videolar paylaşan Suriye uyruklu kişiler hakkında geniş kapsamlı inceleme başlatıldı. Provokatif amaçlı video akımına katılan 31 kişinin açık kimlikleri tespit edildi.

Ajanstan yeni Suriyeli provokasyonu! TikTok aptallarını nasıl kullandılar?

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’da muz yerken video çeken ve sosyal medya platformlarında paylaşan 11 kişi İstanbul Emniyeti Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından Arnavutköy, Güngören, Bakırköy, Esenyurt, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar ve Sultangazi’de gözaltına alındı. Diğer şüphelilerden 2’sinin Hollanda’ya gittikleri, yedi kişinin ise diğer illerde ikamet ettikleri tespit edildi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Diğer 11 kişi ise İstanbul Emniyeti tarafından aranıyor. Gözaltına alınan ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen söz konusu kişilerin İstanbul İl Göç İdaresi tarafından sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi.

Göç İdaresi’nden flaş açıklama! TikTok’ta muz videosu paylaşan Suriyeliler sınır dışı ediliyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir