Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı! Provokatif muz paylaşımı yapan Suriyeliler sınır dışı ediliyor

featured

Bir sokak röportajında konuşan Suriyeli bir öğrenci, Suriyelileri hedef alan sözlere “Ben de Suriyeliyim, ben de burada öğrenciyim, Suriye’de savaş olmasa buraya gelmek zorunda kalmazdık. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok” yanıtını vermiş, bunun üzerine, “Savaşacaksın. Gidin, hiç konuşma git, bayrama gidiyorsun” denilmişti.

Bir başka kişi ise yine Suriyeli gence yönelik “Sen benden daha rahatsın, Ben muz yiyemiyorum, kilolarca muz alıyorsunuz pazarlardan”, “Kuaförden çıkmıyorsunuz” demişti.

Ajanstan yeni Suriyeli provokasyonu! TikTok aptallarını nasıl kullandılar?

Suriyeli gencin “Paramızla yapıyoruz, bedavaya değil” sözlerine ise “Devlet yapıyor devlet” yanıtı verilmişti.

Bu video sonrası söz konusu “muz yeme” videoları paylaşıldı. Göç İdaresi, işte bu videoları “sınır dışı” etme gerekçesi saydı.

İsminin Ahmet olduğu öğrenilen Suriyeli bir genç ise yayınladığı video ile yurttaşları adına “muz yeme” videoları nedeniye özür dilemişti.

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna bağlı Göç ve Uyum Alt Komisyonu’nda düzensiz göçle mücadele konusunda genel bilgi veren Başkan Yardımcımız, kendisine yöneltilen sosyal medyada paylaşılan provokatif muz görüntüleri ile ilgili bir soruya cevap verirken sorunun cevabı yazılı olarak istenmiş, sözlü cevap yarım kalmış bu da kamuoyuna yanlış yansıtılmıştır.

Bahse konu provokatif paylaşımları yapan 45 yabancı uyruklu şahıs tespit edilmiş, bu şahıslar adli işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilmiştir. İşlemleri devam eden 45 yabancı uyruklu şahıs halen Geri Gönderme Merkezlerinde idari gözetim altında bulunmaktadır”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir