Mutasyonlu koronavirüs oranını açıklayan Fahrettin Koca’dan ‘lebaleb’ kongre eleştirilerine tepki!

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Mutasyonlu virüse dikkat çeken Koca, “Mutasyon her geçen gün artıyor. Mutasyonun Türkiye’deki oranı şu anda yüzde 75’lere ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Tepki çeken AK Parti kongreleriyle ilgili konuşan Bakan Koca, “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye fayda sağlamayacağını” belirtti. Koca, “Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesi oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Koca şöyle konuştu:

“Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Burada bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmaz.”

Koranvirüs aşısı ve teravih namazı açıklaması

Koronavirüs aşılarıyla ilgili de konuşan Koca, “(Aşı) sırası gelen, ‘Ben Biontech aşısı olmak istemiyorum.’ dediğinde, bir başka, Sinovac aşısı olabilir olacak. Bu anlamda sırası gelenin yaptırmama hakkı olacak” ifadelerini kullandı.

Koca, Ramazan ayında Teravih namazının camilerde kılınabileceğini açıkladı. Koca, “Teravih namazları yasak olmayacak ama tedbirler alınarak kılınacak” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir