TikTok fenomeni Mustafa Sarıgül: “Kredi günahtır, KYK’nın adını değiştireceğiz”

featured

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partilileriyle birlikte ‘Çare ve Değişim’ kampına girdi. Burada parti politikaları hakkında bilgi veren Sarıgül’den ilginç bir çıkış daha geldi.

Geçtiğimiz günlerde futbolda ofsayt kuralını kaldıracağını söyleyen Sarıgül, şimdi de Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun adını değiştireceğini söyledi.

“TDP, TÜRKİYE’DEKİ DEĞİŞİMİN YENİ UMUDUDUR”

TDP, olağan genel kurulun ardından; Kocaeli’de bir otelde 1-3 Ekim tarihleri arasında “Çare ve Değişim” başlığı ile kampa girdi. Toplantıda bir konuşma yapan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

“Kartepe’deki kampımızda Türkiye’nin siyasal, sosyal, ekonomik ve birçok sorununu tartışma imkânı bulduk. TDP, Türkiye’deki değişimin yeni umududur. Partimizin kadroları bilgili, becerikli ve ülkemizin sorunlarını çözmeye hazırdır. Neden Kocaeli’deyiz? Kocaeli, ülke sanayisinin lokomotifidir. Kocaeli yerel yönetimlerde Leyla Atakan’larla, Sefa Sirmen’lerle tarih yazmıştır.

Kocaeli, bir dönem Türkiye’yi öylesine etkisi altına almıştır ki, adından her yerde söz edilir olmuştur. Kocaeli’de yerel basın çok güçlüdür. Yerel basının güçlenmesi, ulusal basının güçlenmesidir. TDP, Türkiye tarihinde ilk defa hiçbir siyasi partinin yapmadığını yapıp bir genel başkan yardımcımızı yerel yönetimlerle ilgili görevlendirmiştir. Yerel basının ve yerel yönetimlerinin sorunlarını bilen en iyi parti TDP’dir. Kocaeli İl Başkanımız Volkan Karayel, müthiş bir dava adamıdır. Kendisi ile gurur duyuyorum. Gelecekte adından daha çok söz ettirecektir.”

“TDP’NİN YOLU ATATÜRK’TÜR”

Engelliler bakanlığını ve doğal afetler bakanlığını kuracağız. Dışarıdan bakan atamasını doğru bulmuyoruz. Bakanlarımızı partimiz içerisinde çıkartıp yüzde yüz parlamentodan olacak. Bütün bunları kurabilmek için çok yakında gölge bakanlarımızı vatandaşlarımızla buluşturmaya çalışacağız. Bu salona bakınca bakanlarımızı görebiliyorum. Milletimizin manen yorgun, madden ise zor durumdadır. Mevcut iktidar yorgundur. Milletimiz kutuplaştırılmış, gençlerimiz işsiz ve yurtsuzdur. Köylülerimiz ve çiftçilerimiz yoksulluk ile karşı karşıyadır. TDP’nin yolu Atatürk milliyetçiliğidir.”

“KREDİ GÜNAHTIR İSMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Konuşmasının son bölümlerinde ilginç bir çıkış yapan Sarıgül, “Bizim iktidarımız döneminde KYK’nın adı değişecek. Kredi günahtır. KYK’nın adının Öğrenci Ağırlama Merkezleri olarak değiştireceğiz. Öğrencilerimizin aklının maddiyat ile meşgul olmasını istemiyoruz” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir